Er grønne kartofler skadeligt når spist?

02/07/2014 by admin

Er grønne kartofler skadeligt når spist?

Kartofler dyrkes i hver stat i USA, ifølge Idaho's Center for kartoffel forskning og uddannelse. Denne korte amerikanske fødevarer kan komme i mange forskellige farver, med skind spænder fra brune guld og reds--selv lilla. Men hvis du ser en grøn kartoffel, spiser ikke det. Folkelige visdom at grønne kartofler er giftig er bakket op af moderne videnskab.

At identificere problemet kartofler

"Grønnere" kartofler typisk påvirker huden, selvom den grønne farve kan forlænge en halv-tomme i den kartoffel kød. Det kan være svært at spotte denne grønnere når høst kartofler, på grund af den jord, der klamrer sig til ydersiden, men det er let plettet under tilberedning af mad. Fordi grønnere kan blive savnet under industriel forarbejdning, kan du se kartoffel chips med grønne kanter eller pommes frites med grønne spidser.

Videnskaben bag farven

Som medlemmer af natskyggefamilien (Solanaceae) indeholde kartofler naturligvis en lille mængde af giftige solanin, en glycoalkaloidindhold, som er koncentreret nær huden. Grønne pletter på kartofler indeholder en langt højere koncentration af solanin. Grønne farve faktisk resultater fra klorofyl, som ikke er farlige sig selv, men det tjener til at signalere tilstedeværelsen af den ledsagende solanin.

Toksiske effekter af grønne kartofler

Alexander D. Pavlista, af University of Nebraska, rapporterer, at "potentielt høje" niveauer af giftige solanin for en person, der vejer 100 pounds kunne skyldes spise omkring 16 ounce--størrelser af en stor bagt kartoffel. Han skønner, at en sund voksen 200 pounds kunne sikkert spise meget mere at gøre grønne kartofler en særlig risiko for børn. National Library of Medicine viser toksiske virkninger, herunder feber, diarré, hovedpine, lav puls, mavesmerter, hallucinationer, delirium og chok.

At forebygge kartoffel grønnere

Kartofler bliver grønne, når de udsættes for sollys. Fordi kartoflerne ikke er virkelig rødder-- men specialiserede stængler--udvikler de den grønne farve i sollys, ligesom stængler af andre vinstokke og urteagtige planter. Den samme kemiske proces, der udvikler klorofyl, dreje kartoflerne grøn, koncentrerer også solanin. At forhindre denne grønnere er let: holde kartofler er omfattet både i feltet og i pantry.

Sikker håndtering af grønne kartofler

Solanin er kun giftige når spist, så har ingen frygt for håndtering af grønne kartofler. Simpelthen skåret væk de grønne dele - inklusive hud og kød - og kassér. Pavlista anbefaler, at folk med fødevarefølsomheder eller allergi bør undgå at spise hele kartoflen. Fordi klamrer sig jord kan gøre det svært at få øje på grønnere, vask kartoflerne grundigt før opskæring eller madlavning dem.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com