Trin i en blod tegne for en Phlebotomist

08/03/2013 by admin

Trin i en blod tegne for en Phlebotomist

Tapning, handling ved hjælp af en nål til at udgyde blod, er en specialiseret dygtighed af stor betydning for feltet sundhedspleje. Blodprøver er ofte brugt i den medicinske arena, og det er yderst vigtigt, at phlebotomist er velbevandret i de teknikker, der er nødvendige for en vellykket blod tegne. En phlebotomist kan forhindre fejl og opretholde en kontrolleret arbejdsmiljø ved at følge nogle grundlæggende trin for hver venepunktur.

Check for lægens ordrer

Blodprøver kan kun drages, hvis en læge har bestilt dem. Det er phlebotomist & rsquo; s ansvar at sikre, at ordren er blevet modtaget, via telefon, fax eller skriftligt.

Identifikation af patienten

Uden tvivl er det mest afgørende skridt i en vellykket tapning den korrekte identifikation af patienten. Hospitalspatienter bør have id armbånd, som passer til orden-glide. Enhver patient, enten stationær eller ambulant, der er i stand til at tale sammenhængende, bør blive bedt om at angive deres navn. I en ambulant, andre identificerende oplysninger også bør anmodes om, f.eks. adresse, datoen for fødsel eller CPR-nummer, sammen med billedlegitimation. En patient kan blive alvorligt skadet, hvis de får galt testresultater på grund af en misforståelse under identifikation.

Fastsættelse af forsyninger

Hænder skal vaskes inden rørende nogen forsyninger. Forsyninger bør tages forud for begyndelsen blod uafgjort. Som minimum kræver en vellykket blod tegne et par handsker, alkohol eller jod, en årepresse, rør, rør indehaveren, nåle, gaze og tape. Afgøre, hvilke tests der er bestilt og vælge rør i overensstemmelse hermed. Vælg din nål størrelse baseret på din patient og antallet af rør behov. Phlebotomist skal vide, i hvilken rækkefølge rør skal trækkes. Det er nødvendigt at sikre, at en klid beholder er tæt på og at ekstra forsyninger er inden for rækkevidde i tilfælde af at noget er faldet.

Berolige patienten

Sørg for at patienten ved, hvad de kan forvente. Sæde hende komfortabelt eller sikre, at hun er behageligt i en hospitalsseng og sørg for at spørge, om hun har nogen spørgsmål, før du begynder. Tilskynde patienten til at lade dig vide, hvis hun føler ubehageligt til enhver tid.

Forberede venen

Sørg for at have dine handsker. Placer tourniquet på patientens arm og identificere den bedste vene til at bruge. Rens området korrekt til testen bestilt og tillade antiseptisk til tørre.

Udføre Phlebotomy

Fortælle patienten, en lille knivspids er muligt og hurtigt ind i venen og tegne alle rør i den korrekte rækkefølge. Vær sikker på at være opmærksom på din patient i løbet af denne tid, ser ham for tegn på mathed eller ubehag. Løsn tourniquet og uddrag nål, samtidig med at de anvender mindre pres på webstedet ved hjælp af steril gaze.

Bandage

Holde presset på webstedet punktering i omkring et minut. Check at være visse alle blødning er ophørt. Derefter kan du placere tape på tværs af gaze eller anvende en bandage.

Rådgive og takker patienten

Være sikker på, at patienten føler godt nok til at forlade. Fortæl ham at undgå en anstrengende ophævelse med armen for et par timer. Takker patienten og sørg for at spørge, om han har nogen endelige spørgsmål.

Mærke alle rør

Når din patient er taget sig af, skal etiketterne placeres på hver tube blod, der blev trukket. Hvis ingen trykte etiketter er tilgængelig, skal du skrive patientens navn, fødselsdato, medicinsk rekordstort antal, datoen for lodtrækningen og dit navn på tube at forhindre forvirring senere.

Vask hænder

Det er bydende nødvendigt at vaske dine hænder før og efter hver patient at forebygge overførsel af sygdomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com