Hvad nedbryder overskydende urinsyre i kroppen?

04/22/2010 by admin

Urinsyre er et kemikalie, der produceres af kroppen, når det bryder ned purin, et produkt findes i mange fødevarer. Typisk, urinsyre forbliver i balance og opløses i blodet, så bevæger sig ind i nyrerne, der udskiller det som urin. Men høje niveauer kan undertiden opbygge og der er forskellige muligheder for at reducere overdreven urinsyre.

Hyperurikæmi

Hyperurikæmi er den medicinske betegnelse for høj urinsyre i blodet. Urinsyre træder blod gennem leveren, når det behandler den kemiske purin. Medicin som diuretika og lav-dosis aspirin, ofte ordineret til behandling af forhøjet blodtryk, kan også forårsage overdreven urinsyre i blodet. Høj urinsyre i blodet kan forårsage gigt, nyresten og kronisk nyresygdom.

Medicin

Der er flere receptpligtig medicin, der kan hjælpe med at reducere, eller bryde ned, niveauet af overskydende urinsyre i blodet. En medicin anvendes til behandling af gigt, en betingelse, der er anlagt den ved høj urinsyre, er allopurinol. Allopurinol reducerer hvor meget urinsyre kroppen gør. En anden narkotika nyttigt for at reducere urinsyre er probenecid. Dette stof er en uricosuric agent, hvilket betyder at det virker ved at øge den hastighed, hvormed kroppen opløses urinsyre.

Fødevarer for at undgå

Kostændringer er ofte anbefales til patienter som er diagnosticeret med høj urinsyre i blodet. Undgå eller begrænse forbruget af fødevarer med højt purinindhold kan sænke den samlede urinsyre i blodet. Undgå helt eller begrænse ansjoser, makrel plus orgel kød såsom brislinger, lever og hjerne. Da gær er høj i purin, undgå øl og andre alkoholholdige drikkevarer. Desuden begrænse forbruget af spinat, linser, asparges, bønner, linser, havregryn, svampe og blomkål, da disse er høj i purin.

Fødevarer at spise

En 2001 undersøgelse af Universidade Federal de Goias i Brasilien fandt, at et lavt purin kost er den mest effektive terapeutiske behandling af hyperurikæmi. Flere fødevarer er kendt for at være lav i purin og hjælp til at sænke urinsyre i blodet. Mælk og mejeriprodukter, æg, jordnøddesmør og andre nødder er lav i purin. Visse grøntsager også kvalificere sig som tomater og salat. Øget væskeindtagelse vil hjælpe kroppen flush urinsyre men undgå sodavand sødet med sukker, da disse kan øge risikoen for gigt.

Natural Retsmidler

Flere urter hævder, at de reducerer urinsyre niveauer. Harpagophytum procumbens, også kaldet Djævelens klo, hævder at sænke urinsyre, som gør eupatorium pupureum, også kendt som grus rod. Brændenælde rod, billberry og enebær berry blev alle brugt i oldtiden til behandling af gigt. Patienter bør altid fortælle deres læger hvis de tager alle naturlægemidler medicin for reduktion af urinsyre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com