Symptomer på Meningitis hos spædbørn

09/28/2016 by admin

Meningitis er en alvorlig betændelse, der påvirker den membran, der dækker hjernen og rygmarven. Når denne membran, også kendt som meninges, bliver betændt på grund af bakteriel eller viral infektion, kan det være en livstruende situation for et spædbarn.

Identifikation

At identificere meningitis hos spædbørn er lidt mere kompliceret end at identificere sygdommen i børn eller voksne. Mens voksne og børn kan klage over de prototypiske symptomer på stiv nakke, svær hovedpine og kuldegysninger, er meningitis symptomer hos babyer ikke så indlysende. I stedet, kan du bemærke, at dit spædbarn er usædvanligt mærkelig eller sløv og har feber. Mens disse symptomer er også tegn på andre sygdomme, når det kombineres med andre symptomer, bør meningitis være en overvejelse. Tegn til at se ud for omfatte: stivhed (holde hendes krop stift), især hendes hals; reduceret sutte og sluge refleks; dårlig appetit; usædvanligt skingre skrig; og udbuling af de bløde pletter på barnets hoved.

Typer

Mens begge af de to mest almindelige typer af meningitis er bakterie- og virusinfektioner, udgør en alvorlig risiko for dit spædbarn, bakteriel meningitis langt farligere. Uden antibiotisk behandling, kan det ofte være fatal inden for et par dage. Symptomerne på bakteriel meningitis kommer pludseligt og hurtigt, mens spædbørn med viral meningitis kan vise symptomer på en kold, øreinfektion eller respiratorisk infektion før igangsættelsen af mere alvorlige symptomer.

Overvejelser

Nyfødte og spædbørn er på et højere risiko for at pådrage sig visse typer af bakteriel meningitis, ikke kun fordi de er mere almindeligt udsat for nogle af bakterierne, men også fordi de ikke måske endnu har modtaget alle de forebyggende vaccinationer. Spædbarn meningitis er ofte tilskrives gruppe B streptokokker infektioner eller udsættes for E.coli eller listeria i mælk eller mad produkter.

Forebyggelse/løsning

Der er en række forebyggende foranstaltninger, der kan træffes for at mindske risikoen for meningokok infektion hos spædbørn. En mor, der er kendt for at være bærer af gruppe B streptokokker bør gives antibiotika under labor for at undgå at videregive bakterier gennem fødselskanalen. Stikning til en rutinemæssig tidsplan af vaccinationer kan reducere en spædbørn risikoen for at pådrage Hib og pneumokokker, også almindelige årsager til meningitis. Desuden, kan forældre tale med deres børnelæge om fordelene ved meningokok meningitis vaccine.

Advarsel

Desværre, ikke alle tilfælde af meningitis kan forudsiges eller forhindres, men de kan blive behandlet, hvis diagnosticeret tidligt nok. Hvis dit spædbarn viser nogen af symptomerne på meningitis, er det vigtigt at få øjeblikkelig lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com