Biologiske påvirkninger med Bipolar sygdom

02/27/2010 by admin

Den nøjagtige årsag til bipolar lidelse har endnu ikke fastlagt. Fremherskende tankegang i felterne psykiatriske og medicinske forskning er, at det er en kombination af biologiske, genetiske og miljømæssige faktorer. Følgende er de mest almindeligt citeret biologiske påvirkninger forbundet med bipolar lidelse.

Udløsere

En teori er, at bipolar lidelse ligger sovende indtil aktiveret eller udløst af nogle biokemiske processer, såsom overdreven sekretion af en stress hormon, cortisol eller en overdreven tilstrømning af calcium ind i hjernens celler.

Genetik

Et team af forskere fra University of Glasgow og Edinburgh University offentliggjort genetiske beviser i 2005 som en beskadiget gen, kaldet phosphodiesterase 4B (PDE4B), kan være forbundet med udbrud af visse psykiske lidelser såsom bipolar og skizofreni.

Hjernen abnormiteter

Reduceret størrelser af tre centrale områder i hjernen blev fundet for at være udbredt blandt bipolare patienter: frontal cortex (dom, planlægning, koncentration, hæmning og udtryk), hippocampus (forarbejdning og distribution af oplysninger) og caudatus (regulere og organisere information).

Døgnrytme

Bipolar sygdom menes at være påvirket af kroppens døgnrytme, daglig regulering af kroppens biokemiske, adfærdsmæssige og fysiologiske processer, der omfatter kropstemperatur, hjertet aktivitet, hormonniveauer, vågne, sove og spise.

Familie

Familiens biologiske makeup har en stor indflydelse på bipolar sygdom. Omkring 50 procent af mennesker med bipolar lidelse har en slægtning med denne lidelse, og en person med bipolar forælder har en 15 til 25 procent chance for at have den samme betingelse.

Overvejelser

Der er ingen direkte beviser, der definitivt links bipolar sygdom til enhver visse kausal faktor, biologiske eller på anden måde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com