Svar til Methacholine

04/13/2010 by admin

Svar til Methacholine

Methacholine, også markedsføres under navn af Provocholine, er en medicin, der anvendes til at afgøre, om en patient har astma. Stoffet er en bronchoconstrictor, hvilket betyder at det strammer luftvejene. Patientens reaktion på methacholine kan fortælle lægerne om hun har en form for astma, der ikke ville blive opdaget ved en regelmæssig undersøgelse.

Methacholine udfordring

Processen med at bruge methacholine til at påvise astma kaldes en methacholine udfordring. Lægen giver patienten flere doser af methacholine ved indånding. Hver enkelt er gradvist stærkere. Lægen måler hvor meget ånde, patienten kan udvise i et sekund. Ifølge RX liste, hvis patientens evne til at udvise luft er reduceret med mindre end 14%, er astma testresultatet negativt.

Bivirkninger

Methacholine kan have en række bivirkninger, herunder hovedpine, irritation i halsen, kløe og en følelse af svimmelhed. Hvis methacholine er givet ved munden eller indsprøjtning i stedet for indånding, opkastning, kvalme, smerter under brystbenet, kan lavt blodtryk og besvimelse forekomme. Nogle patienter kan opleve hjerteblok, en tilstand, hvor hjertet holder op med at udføre normale elektriske impulser.

Alder

Læger har ikke endnu bestemt sikkerhed eller effektivitet af methacholine hos børn under fem år. Men de amerikanske tidsskrift af respiratorisk og kritiske Care Medicine rapporter, der unge kaniner påvirkes kraftigere end modne kaniner. Umodne dyr viste en større stigning i vejrtrækning modstand fra methacholine--950% i forhold til 380%--eventuelt fordi deres mindre airways indeholder mere glatte muskulatur. Dette tyder på, at methacholine bør anvendes med ekstrem forsigtighed hos børn.

Counterindications

Patienter med tilstande, der kan blive påvirket af en bronchoconstrictor skal behandles med yderste omhu. Disse betingelser omfatter hjerte og karsygdomme når ledsaget af langsom puls, sygdom i skjoldbruskkirtlen, mavesår sygdom, epilepsi og urinveje obstruktion. Methacholine bør anvendes, når dens diagnostiske fordele er større end patientens risiko.

Advarsel

Methacholine er beregnet til at hjælpe med at diagnosticere astma, men det hjælper ikke helbrede eller behandle den. Det bør aldrig bruges som en terapeutisk agens. Diagnose med methacholine kan have alvorlige bivirkninger, herunder alvorlige åndedrætsproblemer, og bør altid ske under tilsyn af en erfaren læge. Hvis der opstår problemer, straks administrere en bronkodilatator markeringen i luftvejene.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com