Stamceller & Alzheimers sygdom

10/30/2013 by admin

Stamceller & Alzheimers sygdom

Alzheimers sygdom er en lammende hjerne tilstand, der påvirker op til 5,3 millioner amerikanere i dag, hovedsageligt ældre mennesker. Som baby boomers alder, tryk og opdage effektive behandlinger for denne tilstand øger. Forskning i stamceller er at hjælpe læger og forskere forstår mekanismerne af sygdommen bedre, samt at give en potentiel avenue til behandling.

Alzheimers sygdom

Alzheimers sygdom er en ødelæggende og fælles sygdom, med nye tilfælde opstår hvert 70 sekunder i USA alene. Det forårsager alvorlige, progressive symptomer som hukommelsestab, demens, og tab af kontrol over kropslige funktioner og er uhelbredelig og terminal givet den aktuelle medicin.

Stamceller

Stamceller er særlige celler, der er i stand til at blive mange forskellige typer af celler. Denne egenskab gør dem et mål for forskning, både for de grundlæggende videnskabelige spørgsmål hvordan celler få og miste egenskaber, og den potentielle anvendelse af disse celler i medicinske behandlinger.

Regenerativ medicin

Regenerativ medicin er en gren af medicin, der søger at erstatte væv beskadiget af sygdom eller tilskadekomst, enten ved at dyrke hele væv i lab eller ved injektion af stamceller i patienten. En gruppe, der finansierer meget forskning på dette område er California Institute for regenerativ medicin (CIRM).

Grundlæggende videnskab

Forskere forstår ikke hvad får folk til at udvikle Alzheimers sygdom. Stamceller give forskerne med neuroner de kan prøve narkotika uden at bringe patienter i fare. Oplysninger fra disse eksperimenter vil hjælpe med at udvikle behandlinger til Alzheimers.

Medicinsk forskning

Mathew Blurton-Jones på University of California i Irvine opdagede, at mus med betingelsen efterligne menneskelige Alzheimers klarer sig bedre på hukommelsestest efter modtager injektioner af neurale stamceller. I stedet for at blive nye neuroner i sig selv, fremmet de injicerede celler vækst af neuroner allerede der. En forsker sammenlignede dette fænomen for gødning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com