Behandling for Basal tommelfinger gigt

05/27/2013 by admin

De fleste mennesker ikke klar over, at rodled eksisterer indtil tommelfinger smerte styrker en tur til lægen. Den rodled forbinder bunden af tommelfingeren til håndleddet og letter den tommelfinger bevægelse skal forstå og holde objekter. Selv om en skade kan forårsage skade på den rodled, er de fleste problemer forårsaget af gigt skader på brusk, der dækker enderne af knoglerne. Mangler brusk vil forårsage knoglerne til at gnide sammen, som skader den fælles, forårsager smerte og begrænset bevægelse.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Målet med kirurgisk behandling er at reducere symptomerne, så normal aktivitet kan genoptages med et minimum af smerte.

Medicin--acetaminophen taget i høje doser over en længere periode kan forårsage leverskader, det har generelt færre bivirkninger end andre gigt medicin og kan lindre ledsmerter. Ibuprofen og naproxen er over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) anvendes til at hjælpe med at mindske betændelse og reducere smerter, men de kan have alvorlige bivirkninger. Diclofenac, nabumetone og ketoprofen er recept-styrke NSAID og menes at give en højere grad af lindring. Disse stærkere stoffer har en tilsvarende højere potentiale for bivirkninger, herunder sår, gastrointestinal blødning og hjerte-kar-problemer.

Varme og kolde--vekslende mellem varme og kulde kan give lindring. Varme kan dulme fælles og lette smerter og tillade mere bevægelse. Kolde pakninger kan mindske hævelse.

Fysioterapi – en hånd terapeut kan designe øvelser, at flytte tommelfingeren gennem sin vifte af bevægelse og bidrage til at forbedre mobiliteten.

Benskinner - støtte kan ydes til tommelfingeren og håndleddet ved hjælp af en skinne. Benskinner kan støtte i korrekt positionering og begrænse smerte ved at begrænse bevægelse. De kan findes i medicinsk forsyning butikker og apoteker eller være brugerdefineret bygget som anvist af en læge.

Injektioner--kortison kan injiceres i den fælles at give smertelindring og reducere inflammation. Disse indsprøjtninger er en midlertidig løsning og kan lindre smerten i flere uger.

Kirurgiske procedurer

Flere kirurgiske procedurer er blevet udviklet for at afhjælpe symptomer forårsaget af basal ledskade.

Ledfusion--kirurger kan smelte sammen knogler af fælles at reducere smerter og forbedre stabiliteten af tommelfingeren. De sammenvoksede joint vil ikke have fleksibilitet og mobilitet af en sund rodled men kan bære vægten med lidt eller ingen smerter.

Osteotomi--i denne procedure, der ofte kaldes knogle skæring, basal fælles knogler er genplaceret og justeret til korrekte deformiteter.

Trapeziectomy--trapez knoglen er en af håndleddet knogler i bunden af tommelfingeren. I nogle tilfælde kan basal ledsmerter reduceres væsentligt ved fjernelse af knoglen.

Excisional artroplastik – dette er den traditionelle operation til behandling af forringelse af den rodled. Hele eller en del af den beskadigede fælles erstattes med blødt væv (senen) generelt fjernet fra området håndled. Under healing forvandler senen til hård, fleksibel arvæv, der forbinder knogler svarende til en joint.

Post kirurgi rehabilitering

De fleste basale tommelfinger kirurgi er gjort på en ambulant, og inddrivelse kan tage lang tid. Normalt er tommel og håndled sat i en støbt eller skinne i op til seks uger efter operationen. Så meget som otte uger for fysisk terapi kan være nødvendigt at genvinde hånd bevægelighed og styrke efter stemmer er blevet fjernet. Selv om kirurgi har vist sig for at være en effektiv metode til at mindske smerter og genoprette brugen af hånden, skal patienter tillade seks til 12 måneder for fuldstændig helbredelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com