Sort lunge & kul minedrift historie

06/22/2013 by admin

Sort lunge & kul minedrift historie

Sort lungesygdom eller kul arbejdstagernes pneumoconiose, i minedrift kulindustrien har plaget minearbejdere i mere end to århundreder og fortsætter med at tage liv i dag. Mere end 10.000 minearbejdere er døde af sort lungesygdom i det seneste årti.

Sort lunge defineret

Sygdommen skyldes inhalation af silicastøv, der hober sig op i lungerne og fører til fibrose og betændelse, ifølge Louisville kurer-Journal.

Minedrift oprindelse

Moderne kulminedrift kan spore sin oprindelse til den industrielle Revolution i 1700-tallet hvor dampmaskiner kræves kul som energikilde, ifølge facweb.stvincent.edu.

Anledning af minearbejder

Kul blev den primære energikilde til lokomotivet i 1800-tallet, resulterer i skabelse af tusindvis af arbejdspladser, ifølge facweb.stvincent.edu.

Ingen sikkerhed

Før passagen af labor love, drenge blev ansat som kulminearbejdere uden tilstrækkelig beskyttelse og arbejdede mange timer, i sidste ende indånde silicastøv over lange perioder, ifølge facweb.stvincent.edu.

Første anerkendelse

Læger anerkendt sort lungesygdom i 1831 hvornår en britisk læge observeret at minearbejdere lider af astma. Læger konkluderede forkert, det var et resultat af sod fra olielamper, ifølge bogen sort lunge.

Sikkerhedsforanstaltninger

Sort lungesygdom ikke kan udryddes fuldstændig, da den eneste løsning er at ikke arbejde i en kul mine, ifølge penhealth.com.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com