Økonomiske fordele og ulemper ved globaliseringen

12/11/2012 by admin

Globalisering er et almindeligt anvendte udtrykket til at repræsentere formidling af fremgangsmåder, begreber og teknologier i hele verden. Nationer ser også på en fri økonomi med et frit marked for varer og tjenesteydelser. Dette har frembragt de lokalisering og stigningen i de multinationale selskaber. Der er både fordele og ulemper ved globaliseringen.

Mere likviditet i hovedstaden og reducerede finansielle risiko

Globalisering indebærer fri handel og fri handel indebærer en øget likviditet. Når det økonomiske flow øger, omfordeling af kapital finder sted og der er således mere likviditet i hovedstaden. I post-globalization, finansielle institutioner og markeder har en bred rækkevidde, der skaber en evne til at sprede risikoen mere grundigt end før. En væsentlig fordel ved globaliseringen er, at investorerne har privilegiet at tage kun den finansielle risiko, de ønsker at.

Økonomisk fordel

Globalisering indebærer nedtrapning lokalisering, hvilket betyder, at de fleste af aktiviteterne i en virksomhed nu gøres på tværs af afstande. De multinationale firmaer ansætter deres arbejdskraft fra udlandet for at få billig arbejdskraft. Dette fører til højere beskæftigelsesfrekvens i udviklingslandene, dermed forbedre deres økonomier. Investorerne kan også investere penge i udviklingslandene. Derfor er strømmen af meddelelser steget over hele kloden, som igen frembringer økonomiske fordel. Med andre ord, giver globaliseringen en øget informationsstrøm kommunikation over hele verden, som sikrer nødvendig informationsudveksling mellem enkeltpersoner og organisationer. Denne brug af teknologi i kommunikation sparer tid, hvilket til gengæld sparer penge for selskaberne. Således kan multinationalt blive profitabel ved brug af de nye kommunikationsmidler. Derudover giver globalisering hurtig transport af varer samt mennesker. Dette frembringer igen indlysende økonomiske fordel for selskaberne.

Interdependability ellem nationer

Ulemper af globalisering er tæt knyttet til dets fordele. Interdependability mellem nationer kan fungere som en fordel og en ulempe. Problemet er, at hvis én nation lider økonomiske forstyrrelser, det er mest sandsynligt, at alle andre afhængige nationer er også berørt. Således blive risici mere global.

Arbejdsløshed

De multinationale selskaber ser normalt til at skabe overskud. Ulandene har god arbejdsstyrker, der er ikke alene dygtige men også billige. Så ville der være en øget strøm af både faglærte og ikke-faglærte job fra udviklingslandene til de udviklede nationer. Dette er ikke godt for de udviklede nationer, fordi der er chancer for arbejdsløsheden i de udviklede nationer, hvor multinationale ville har tidligere haft sin drift.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com