Stadier af kronisk nyresvigt

11/03/2011 by admin

Introduktion

Kronisk nyresvigt, også kendt som kronisk nyre sygdom (Cementovnstøv), påvirker mere end 26 millioner voksne i USA. Nyrerne spiller en afgørende rolle i funktionen af en sund krop ved at fjerne affaldsstoffer fra blodet. Kronisk nyresvigt hæmmer deres evne til at varetage denne rolle, som påvirker resten af kroppens store organsystemer. Venstre ubehandlet, kronisk nyresvigt vil føre til døden. På grund af dens udbredelse og alvorlige karakter er det vigtigt at forstå stadier af kronisk nyresvigt.

Rolle af nyrerne

Sund nyrerne fjerner affald og væske fra kroppen og også udføre flere regulerende funktioner, såsom balancering mineraler i vores blod, at fjerne giftige stoffer fra kroppen og frigiver hormoner i blodbanen. Når nogen har kronisk nyresvigt, er hans nyrer langsomt beskadiget over en periode og ude af stand til at udføre disse funktioner. Dette forårsager vand, affald og andre skadelige stoffer, der ophobes i blodbanen, hvilket fører til høj blod pres, anæmi og svækkede knogler.

Stadier af kronisk nyresvigt

Kronisk nyresvigt er inddelt i fem stadier. I trin 1 og 2 er meget få tydelige symptomer til stede. Det er muligt for nyrerne til at arbejde godt, indtil de når en tiendedel af deres funktionsevne. En læge diagnoser normalt en patient med kronisk nyresvigt, når de har højt blodtryk, højt niveau af kreatin og protein i blodet, en familie historie af polycystisk nyresygdom og nyreskader, der er synlige på diagnostiske tests, såsom en Mr eller CT-scanning. Fase 3 kronisk nyresvigt betyder, at ud over de ovenstående spørgsmål, anæmi er til stede. Det betyder, at kroppen ikke producerer nok røde blodlegemer. Knoglesygdom kan også være til stede. I fase 4 kronisk nyresvigt, en patient bør sættes på venteliste til en nyretransplantation og skal gennemgå dialyse, mens han venter på proceduren. I fase 5, har kronisk nyresvigt fuldstændigt overhalet nyrer, som ikke længere fungerer.

Kronisk nyresvigt er ofte forårsaget af livsstilssygdomme, som diabetes og højt blodtryk. I mange tilfælde kan det forebygges ved at blot opretholde en sund livsstil. Fordi kronisk nyresvigt er en progressiv sygdom, er det muligt at bremse sin vækst gennem tidlig påvisning og behandling samt gennem leve en sund livsstil. Andre årsager til kronisk nyresvigt er en arvelig sygdom, immune lidelser, såsom lupus, og infektion i nyrerne, ofte med nyresten.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com