Hvad skal du spise for nyresten?

09/20/2010 by admin

Enhver, der lider af nyresten forstår, hvordan smertefulde denne betingelse kan være. Selv om der er et par forskellige typer af nyresten, er de mest almindelige calcium oxalat indskud, der dannes, når kroppen ikke er korrekt frafiltrere affald. Når du har nyresten, kan du prøve at videregive dem naturligt eller du skal måske have kirurgi til at fjerne dem. Dog kan du helt sikkert reducere dine chancer for at få nyre sten ved at foretage nogle ændringer i din kost.

Reducerende sukker og natrium indtag

Kostvaner, der er høj i sukker og natrium kan øge sandsynligheden for, at nyresten vil udvikle. Mens spise fødevarer, der indeholder naturligt sukker (frugt, for eksempel) er generelt fint, hvis du spiser en masse højt sukker forarbejdede fødevarer eller fødevarer med højt natriumindhold, du kan sætte dig selv på øget risiko for at få nyresten. Selvfølgelig, er det sundere at reducere forarbejdede sukker fødevarer og salt mad, så det er noget at huske for din generelle sundhed.

Korrekte væsker

En anden effektiv måde at reducere dine chancer for at få nyre sten er at drikke nok vand. Vand vil hjælpe fortyndes din urin for at forhindre stenene fra formning. Hvis du ved, du er tilbøjelig til nyresten, du måske nødt til at drikke mere end de generelt anbefalede otte, otte-ounce glas vand om dagen, på vej op til 12 glas dagligt.

Effekten af Calcium og oxalat på nyresten

Overvågning calcium indtag er ikke højt på de fleste menneskers sundhed prioriteringsliste. Calcium er meget gavnligt for din krops sundhed og effektivitet, men hvis du lider af nyresten kan du overvåge dit indtag. Et godt tip er at kombinere fødevarer med højt calcium, især mejeriprodukter, med andre fødevarer. Fordi high-calcium mad ikke er spist af sig selv, kroppen behøver ikke at fordøje det på sin egen og dette medvirker til at nedsætte dannelsen af calcium-baserede nyresten.

Derudover er det vigtigt at begrænse dit forbrug af høj oxalat fødevarer, herunder chokolade, nødder, bønner, bær og spinat blandt andre fødevarer. Mens disse er sunde fødevarer, kan de støtte i udviklingen af nyresten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com