Måder at øge Serotonin i hjernen

01/19/2013 by admin

Serotonin er et hormon findes naturligt i kroppen, der fungerer som en budbringer mellem nerveceller. Lave niveauer af serotonin kan føre til depression, mens normale niveauer føre til en tilstand af ro. Du behøver ikke at nå til medicin for at øge din serotonin niveauer for at fremkalde tilstand af afslapning. Du kan øge serotonin i hjernen naturligt.

Øge naturligt

Du kan øge din serotonin niveauer uden brug af kemiske intervention. En ændring af kost kan hjælpe med at gøre dig føle sig rolig og afslappet og hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn. Som med alle ændringer vedrørende fødevarer, er mådehold nøglen.

Fødevarer, der naturligvis indeholder serotonin omfatter pasta, kartofler, korn, brød og andre fødevarer, der indeholder kulhydrater. Selv mørk chokolade kan øge serotonin-niveauet.

Fødevarer rige på tryptofan også hjælpe med at regulere serotonin niveauer, som kroppen omdanner tryptofan til serotonin. Tryptophan-rige fødevarer omfatter fjerkræ (Tyrkiet, kylling), mælkebaserede produkter (mælk, yoghurt, ost), æg, kød, nødder, bønner og fisk.

Husk

Selv om du kan hjælpe din krop øge og opretholde serotonin niveauer, bør udvises forsigtighed ved forbrugende stemningen Højdeindstillelige mad, fordi så hurtigt som serotonin niveauer anledning, de kan også falde. En balance er nødvendig for at holde serotonin niveauer selv. Fødevarer med højt sukker og raffinerede stivelse vil hjælpe serotonin-niveauet stiger hurtigt, men niveauerne vil også falde hurtigt. Din bedste satsning at holde serotonin niveauer over en længere periode er at forbruge fødevarer rige på fuldkorn samt proteiner som serotonin vil gradvist øge over tid og vedligeholde for en længere periode.

Selvom maden er god for en hurtig boost, er der andre måder, du kan øge serotonin-niveauet. At få masser af hvile vil hjælpe din krop slappe af og helbrede. At tage en lille mængde af tryptophan-rige fødevarer omkring en time før sengetid vil hjælpe slappe af kroppen for søvn.

Motion er en anden god måde at hjælpe med at holde serotonin niveauer stabil hele dagen. Kun 30 minutter let motion, såsom yoga, vil give dig et tiltrængt løft. Undgå emner såsom koffein, sukker og andre stimulanser. Mens de er gode for et hurtigt løft, over tid vil din krop opbygge et forsvar, der nedbryder hjernen kemikalier.

Tilbringe tid i solen vil hjælpe boost dit humør og tillade produktionen af kroppens naturlige kemikalier til at holde din stemningen afslappet og stress fri.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com