Nakkestivhed gennemskinnelighed Test faktorer

02/17/2013 by admin

Nakkestivhed gennemskinnelighed scanningen er en sikker, ikke-invasiv ultralyd af en gravid kvindes livmoder. Scanningen foregår mod slutningen af første trimester, normalt mellem 11 og 14 uger af graviditeten. Scanningen kan give en hel del oplysninger, men dens primære formål er at vurdere, om fosteret er i høj risiko for at have kromosomafvigelser.

Undersøgelse af nakkestivhed Fold

Under den nakkestivhed gennemskinnelighed (NT), vil ultralyd tekniker undersøge et lille område bag på fosteret hals. Dette område kaldes nakkestivhed folden. Nakkestivhed folden indsamler normalt en lille mængde væske. Fostre med kromosom lidelser er tilbøjelige til at have en større samling af væske på nakkestivhed folden end genetisk normale fostre. Derfor, ultralyd tekniker måle mængden af væske på nakkestivhed klappen og vurderer, om størrelsen falder i normalområdet. Bekymrede mødre bør være forvisset om, at en øget nakkestivhed fold ikke betyder, at et foster absolut har Down syndrom eller en anden kromosomale abnormitet — det kun tyder der er en øget risiko for en anomali. Hvis nakkestivhed klappen er borderline eller over den normale måling, fødselslæge vil bestille flere test til at bestemme omfanget af den øgede risiko for abnormitet, eller vil foreslå, at den gravide kvinde undergår en CVS eller fostervandsprøve, vurdere som begge tilstanden af en fetus' kromosomer.

Undersøgelse af den nasale knogler

Tilstedeværelsen af en nasal knogler giver også et stærkt fingerpeg om, hvorvidt fosteret har kromosomafvigelser. I en undersøgelse, ledet af Dr. Simona Cicero, undersøgtes den nasale knogler af 701 fostre mellem 11 og 14 uger af graviditeten. Undersøgelsen fandt den nasale knogler var fraværende i 73 procent af de fostre, der vendte ud for at have Downs syndrom (trisomi 21) og fraværende i mindre end 5 procent af chromosomally normal fostre. Disse resultater blev rapporteret i November 2001-udgaven af The Lancet. I overensstemmelse hermed, under en NT-scanning, ultralyd tekniker bestemmer, hvorvidt den nasale knogler er til stede.

Undersøgelse af hjertet

Ifølge en 2005 undersøgelse ledet af Dr. R. Bahado-Singh og rapporterede American Journal for Obstetrik og Gynækologi, der er en sammenhæng mellem en øget nakkestivhed fold og medfødte hjerteproblemer hos fostret. Det er således fælles for ultralyd tekniker til at undersøge fosteret hjertet under NT scanningen til at kigge efter nogen indlysende abnormiteter. Selv om der er noget indlysende problem med hjertet under NT scanning, hvis nakkestivhed fold måling er højere end normalt, kan moderen tilskyndes til at modtage en føtal ekkokardiografi til at udelukke eventuelle problemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com