Hvad der forårsager grave sygdom?

10/21/2012 by admin

Graves' sygdom, opkaldt efter en irsk læge ved navn Robert Graves, er en type af autoimmun sygdom, der primært påvirker kroppens stofskifte, selv om denne lidelse kan også have andre symptomer. Før en medicinsk diagnose gengives, patienter ofte føler angste, forvirret og bange på grund af de ødelæggende fysiske og følelsesmæssige symptomer forårsaget af Graves'-relaterede hyperthyreoidisme. Forståelse af årsagerne til Graves' sygdom, kan hvilke symptomer man kunne forvente og dine muligheder for en vellykket behandling gøre denne lidelse synes mindre truende.

Hvem får Graves' sygdom?

Ifølge det nationale Women's Health Information Center påvirker Graves' sygdom primært to procent af kvinder i alderen 20 til 40, men det kan også bemærkes i børn, mænd og ældre. Selv om der ikke er nogen særskilt Graves' sygdom "gene", arver nogle mennesker simpelthen et immunsystem, der er modtagelige for sygdommen. Læger også mistanke om, at alvorlig følelsesmæssig stress eller traumer kan også udløse Graves' sygdom.

Hyperthyroidisme og andre symptomer

De fleste patienter med Graves' sygdom udviser en medicinsk tilstand, der kaldes hyperthyreoidisme. Andre ting kan forårsage hyperthyreoidisme samt, såsom skjoldbruskkirtlen knuder eller thyreoiditis. Men Graves' sygdom har en unik autoimmune komponent. Kroppens immunsystem begynder at angribe skjoldbruskkirtlen--sommerfugl-formet kirtel foran din nakke--som får den til at udskille for meget skjoldbruskkirtelhormon. Dette øger igen dit stofskifte. Men selv i mangel af en overaktiv skjoldbruskkirtel, Graves' sygdom kan også påvirke øjnene, hvilket resulterer i en tilstand kaldet Graves' oftalmopati (også kaldet skjoldbruskkirtlen øjensygdom eller TED) og pretibial myxedema eller en fortykkelse af huden på forsiden af skinnebenene.

Tegn og symptomer

Symptomer på hyperthyreoidisme generelt omfatter hjertebanken, hurtig puls, overdreven svedtendens, problemer med at falde og opholder sig i søvn, et lys eller fraværende menstruationscyklus (i kvinder), ryste hænder og grove hår. Tilstedeværelsen af en struma (forstørret skjoldbruskkirtel) kan bemærkes, som nogle gange forårsager kvælning på mad eller væske. Dem med hyperthyroidisme kan også føle sig irritabel og ængstelige og kan føles varmt hele tiden. Nogle patienter med Graves' sygdom erfaring skjoldbruskkirtlen øjensygdom (TED), en tilstand, der forårsager øjne til at bule ud forbi den orbital socket--denne betingelse en tendens til at være mere almindelig hos rygere. Sjældent bemærkes pretibial myxedema.

Hvordan du er diagnosticeret

En læge vil udføre en fysisk undersøgelse for at se, hvis din skjoldbruskkirtel er opsvulmet, en samt kigge efter andre fysiske tegn på Graves', som en hurtig puls og forhøjet blodtryk. Testning for Graves' sygdom er minimalt invasiv og generelt består af en blodprøve, der bestemmer niveauet af thyreoidea - stimulerende hormon (TSH), der produceres af dit hypofysen, samt dit niveau af thyroxin--en af de hormoner, der udskilles af skjoldbruskkirtlen (et lavt niveau af TSH og høje niveau af thyroxin antyder Graves' sygdom). Et radioaktivt jod optagelse test kan også gøres for at se, hvis din skjoldbruskkirtlen producerer for meget thyroxin.

Behandlingsmuligheder

Der er ingen kur for Graves' sygdom--kun medicinske behandlinger, der holder symptomer under kontrol. Som hyperthyreoidisme tendens til at være den største bekymring, kan behandling af Graves' sygdom omfatte brug af oral anti-thyroid medicin sammen med betablokkere blokerer overskydende thyroxin produktion og reducere andre fysiske symptomer. Nogle patienter kan vælge radioaktivt jod (RAI) behandling, som ablates i skjoldbruskkirtlen, eller kirurgisk fjernelse af skjoldbruskkirtlen. Men mangel af en velfungerende skjoldbruskkirtlen resulterer i en tilstand kaldet hypothyroidisme, som kræver livslang anvendelse af thyroid hormon kosttilskud.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com