Hvad er symptomerne for anæmi?

09/22/2010 by admin

Hvad er symptomerne for anæmi?

Anæmi udvikler sig, når en person ikke har nok hæmoglobin i hendes blodbanen. Når et lavt niveau af hæmoglobin i blodet, betyder det, at der ikke er nok sunde røde blodlegemer i kroppen. Hæmoglobin er den del af de røde blodlegemer, der er rig på jern. Afhængigt af sværhedsgraden af betingelsen, kan patienter, der er anæmiske skal tage jerntilskud, multi-vitaminer, der er rige på jern, eller ændre deres kost til at omfatte jern-rige fødevarer som spinat eller rødt kød.

Træthed

Træthed er en følelse af at være meget træt på unormal tidspunkter hele dagen. Mennesker, der lider af blodmangel kan ofte føler trætte, fordi de organer og kropsvæv mangler ilt. Formålet med de røde blodlegemer er at transportere ilt til resten af kroppen; Hvis kroppen mangler sunde røde blodlegemer, kan personen bliver træt lettere end en normal sund person.

Bleg teint

Ilt i kroppen påvirker alt, herunder hud. Manglen hæmoglobin pumpende gennem årerne kan gøre huden ser lysere end normalt. Dette symptom vil gå væk, når kroppens jernindholdet er tilbage til normal.

Hurtig hjertebanken

Når en person er anæmiske, kan han have en hurtig hjertebanken. Dette skyldes, at hjertet arbejder hårdere for at pumpe nok blod til kroppen, så de organer og kropsvæv får nok ilt. Han kan også opleve hjertebanken eller har en forhøjet puls.

Hovedpine

Røde blodlegemer transporterer ilt til hele kroppen, herunder hjernen. Når der ikke er nok ilt til hjernen væv, kan hovedpine forekomme. Disse er normalt kedelig hovedpine, der er let behandles med over-the-counter smertestillende såsom Tylenol eller ibuprofen.

Svimmelhed

Svimmelhed kan forekomme, når kroppens væv ikke får nok ilt. Dette kan være en følelse af at være svimmel eller svimmelhed. Vertigo kan også forekomme. Vertigo er en følelse af bevægelse når nogen faktiske bevægelse finder sted.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com