Typer af dysplasi

07/01/2010 by admin

Dysplasi kan, i medicinske termer, henvise til mange mulige forhold, der påvirker næsten alle områder i den menneskelige krop. Dysplasi refererer til celler, der viser unormal vækst eller dannelse inden for et bestemt kropsvæv. For eksempel dysplasi kan henvise til antallet eller størrelsen af umodne celler vers modne celler i et bestemt organ eller en høj insisteren af celler af forskellig størrelse (anisocytosis) og uregelmæssigt formet celler (poikilocytosis).

Ectodermal dysplasi

Ectodermal dysplasi (ED) omfatter cirka 150 forskellige syndromer, der påvirker ectoderm i et ufødt barn. Under graviditet assisterer ectoderm med at udvikle barnets hår, tænder, negle, hud, indre ører og øjne. En ectodermal dysplasi kan forhindre, at en eller flere af disse væv udvikle normalt og forårsager fysiske eller funktionelle abnormiteter.

Fiber dysplasi

Fiber dysplasi påvirker dannelsen af knoglevæv. Forårsaget af en genmutation, der opstår i livmoderen, fibrøst væv, meget gerne hvad former ar på normal hud, udvikler sig i dele af skelettet i stedet for knoglevæv og bruges til at udskifte og reparere gamle knoglevæv med bløde fibrøst væv.

Celleforandringer i livmoderhalsen

Celleforandringer i livmoderhalsen, er selv om sig selv ikke er en kræft, ofte en præcancerøse advarselsskilt. De fleste celleforandringer i livmoderhalsen er fanget under en årlig celleprøve, der viser tilstedeværelsen af unormal cellevækst på og omkring livmoderhalsen. Celleforandringer i livmoderhalsen ledsager ofte en infektion med visse stammer af human papillomavirus (HPV).

Fibromuscular dysplasi

Mennesker med fibromuscular dysplasia (MKS) har unormale celle udvikling, der indsnævrer bredden af én eller flere arterier i kroppen. Mund-og klovsyge forbliver ofte uopdaget indtil indsnævring begrænser blodtilførslen til en alvorlig grad, forårsager andre symptomer.

Synsnerven hypoplasi

Synsnerven hypoplasi påvirker barndommen udvikling af synsnerven forbindelser. Den ramte barn kan have vision problemer eller blindhed, udviser usædvanligt, tilfældige øjenbevægelser (nystagmus) og neurologiske symptomer på grund af den dysplasi effekt i eventuelt unormal hjernens struktur og udvikling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com