Hjernen aneurismer i børn

04/03/2010 by admin

Hjernen aneurismer tikkende tidsindstillede bomber i hjernen. Heldigvis, de er meget sjælden hos børn. De fleste af risikofaktorer forbundet med hjernen aneurismer forekommer ikke hos børn, og dem, der er normalt genetiske. Men hjernen aneurismer i børn er lige så livstruende som voksne og kræver meget af den samme diagnostiske proces og behandling.

Hjernen aneurismer

Når et blodkar udvider eller balloner på grund af svækkelse vægge, kaldes det en aneurisme. Da fartøjet begynder at boble, bliver det mere tilbøjelige til at briste. Ingen kan forudsige, hvornår en aneurisme vil briste og lække blod ind i omkringliggende områder. Aneurismer kan forekomme i næsten enhver blodkar i kroppen, men en hjerne aneurisme er en af de farligste former. En bristet hjerne aneurisme kan føre til pludselig død eller hjerneskade.

Risikofaktorer

De fleste af de faktorer, der sætter en voksen i fare for en hjerne aneurisme, såsom rygning normalt eller højt blodtryk, der ikke normalt hos børn. Hvis et barn udvikler en hjerne aneurisme, er det mere sandsynligt at være forbundet med en genetisk lidelse, såsom polycystisk nyresygdom, som kommer med væksten i mange nyre cyster. En anden genetisk sygdom, der kan bidrage til et barns hjerne aneurisme er Ehlers-Danlos syndrom. Dette er faktisk en gruppe af sygdomme, der er karakteriseret af beskadiget væv, herunder blodkar. Heldigvis, hvis dit barn er diagnosticeret med en af disse lidelser, der kan sætte dem i fare for hjernen aneurismer, dit helbred behandleren vil være i stand til nøje at overvåge dit barn for dem.

Symptomer

De første tegn på at dit barn kan have en hjerne aneurisme er en intens, meget smertefuld hovedpine. Denne hovedpine vil føle sig helt anderledes end nogen anden hovedpine smerter.Selv om læger stadig ikke kan forudsige, hvornår en aneurisme vil briste, opstår intens hovedpine normalt inden for en uge eller to før bruddet. Dit barn kan også opleve nakkestivhed eller kvalme. Du kan også mærke øget følsomhed over for lys. I nogle tilfælde, kan en beslaglæggelse være et symptom på en aneurisme.

Diagnose

Hvis dit barn er i fare for en hjerne aneurisme og oplever et af disse symptomer, skal du straks søge behandling fra hans sundhedspleje udbyder. Sundhedspleje udbyder vil ofte køre en computertomografi scan (CT-scanning), som tager en tre-dimensionelle X-ray af din hjerne. Dette kan afsløre hjernen hævelse og andre bivirkninger af en bristet hjerne aneurisme. En magnetisk resonans angiografi (MRI) kan bruges til at registrere blærevæske aneurismer, fordi det giver den samme type billede som en CT-scanning, men med større kontrast, giver din sundhedspleje udbyder til at se en aneurisme meget klarere.

Behandling

I næsten alle tilfælde, barndom aneurisme er kirurgisk fjernelse den bedste fremgangsmåde for behandling. I svære tilfælde, hvor barnet er bortfaldet i koma, eller har andre medicinske komplikationer, kan kirurgi udskydes, indtil det er mindre risikabelt. Hvis aneurisme er allerede bristet, kan dit barn også behandles for væske oprustning i hjernen. Han måske skal have en dræning enhed implanteret i kraniet til at give blod, andre væsker og pres for at være drænet fra hjernen. Anti-beslaglæggelse medicin er også givet til barnet at undgå enhver anfald relateret til aneurismet. De fleste patienter vil også modtage nimodipin, en calcium kanal blokker medicin. Bristet aneurismer vil ofte forårsage blodkar krampe, og nimodipin vil forhindre dem.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com