Generaliseret angst syndrom

10/05/2010 by admin

Angst er en normal menneskelig reaktion stressende eller ubehagelige situationer. Angst hjælper kroppen med at forberede til at klare sig godt i en stressende situation, som en jobsamtale eller første dato. Konstant og ubegrundet angst, men er ikke sundt og kan alvorligt påvirke kvaliteten af ens liv. Sådanne høje niveauer af angst kan indikere generaliseret angst syndrom--der kan normalt behandles med terapi, medicin eller en kombination af begge.

Definition

Generaliseret angst syndrom, mere omtales almindeligvis som generaliseret angst eller GAD, beskriver en tilstand, der forårsager en person konstant føler sig bekymret, nervøse eller angste uden passende grund. Disse følelser er typisk irrationelle og vedholdende. Generaliseret angst syndrom kan forhindre en person fra at leve et normalt liv på grund af evig bekymring og stress. Denne lidelse er klassificeret som en angst og psykiske tilstand.

Årsager & risikofaktorer

Mens den præcise årsag til denne psykisk sygdom ikke har blevet identificeret, er der mange risikofaktorer, som kan bidrage til en person udvikle generaliseret angst syndrom. Mennesker, der oplevede traumatiske barndom har en højere sandsynlighed for at udvikle generaliseret angst syndrom. En alvorlig sygdom eller stress fra ens omgivelser eller levende situation kan også udløse generaliseret angst syndrom. Nogle mennesker kan være genetisk tilbøjelige til at udvikle denne sygdom, især hvis der er en familie historie af generaliseret angst syndrom.

Symptomer

Ud over angst, kan andre fysiske og følelsesmæssige symptomer på generaliseret angst syndrom manifestere. En person med generaliseret angst syndrom kan føle edgy, anspændt og urolig. Søvnmønster kan være afbrudt eller korte levetid. En person kan også opleve fysiske ømhed og smerter på grund af denne lidelse. Hovedpine, muskelsmerter, ondt i maven og en fornemmelse, som om der er en klump i halsen kan være symptomer på generaliseret angst syndrom. Nogle mennesker kan også opleve kraftig svedtendens, hurtig hjertebanken og trykken eller smerter i brystet.

Medicin

Der findes forskellige former for medicin til behandling og forvaltning af generaliseret angst syndrom. En psykiater kan ordinere en daglig medicin for at styre angst eller en pille til at tage under angstanfald. Benzodiazepiner er anti-angst medicin, der fungerer som en beroligende og muskel muskelafslappende. Eksempler på benzodiazepiner omfatter Xanax og Rivotril. Disse lægemidler er normalt taget på en efter behov grundlag. En antidepressiv medicin kan ordineres til daglig brug. Antidepressiv medicin som Prozac, Lexapro og Paxil påvirke serotonin-niveauet i hjernen, som kan mindske følelsen af angst.

Rådgivning

Terapi kan være gavnligt for patienter med generaliseret angst syndrom, da det hjælper patienten oplev de psykologiske rødder af sin angst. Former for psykoterapi, som er effektiv til behandling af generaliseret angst syndrom omfatter adfærdsterapi og kognitiv adfærdsterapi. Kognitive adfærdsdata terapi indebærer en bevidst indsats fra patientens side at identificere usund eller negative tanker eller adfærd og ændre dem til positive tanker. Denne form for terapi giver patienten en følelse af kontrol over deres følelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com