Migræne og Menières sygdom

07/28/2010 by admin

Migræne og Menières sygdom

I 1861, var en forstyrrelse af det indre øre, der forårsager svimmelhed, tinnitus, øre tryk og svingende høretab, beskrevet af den franske læge Prosper Menières. Denne lidelse er nu kendt som Menières sygdom.

Identifikation

Årsagen til Menières sygdom er ukendt, og der er ingen endelige test til at diagnosticere Menières. Patienter med Menières rapporterer oplever kvalme og opkastning, men som regel som følge af symptom vertigo. Nogle rapport glemsomhed eller hukommelse tab, forvirring eller desorientering. Menières sygdom består af episodisk symptomer, betyder patienter vil opleve episoder, når symptomerne forværres og tidspunkter, hvor de har ingen symptomer overhovedet. Angreb af Menières betragtes som alvorlige episoder.

Symptomer

Typisk, en Menières angreb er foranstillet fylde i det ene øre. Ændringer i tinnitus (ringen for ørerne) eller udsving i høring kan også opleves lige før et angreb. En episode af Menières vil normalt omfatte severe svimmelhed, tab af balance, kvalme og/eller opkastning.

Migræne

Migræne er regelmæssige angreb på den ene eller begge sider af hovedet, undertiden ledsaget af kvalme, opkastning, lys følsomhed, lyd følsomhed, synsforstyrrelser og andre symptomer. Migræne, omfatter ikke altid hovedpine og de kan eller kan ikke være foranstillet aura.

Symptomerne på migræne

Migræne symptomer kan omfatte moderat til svær dunkende hoved smerter, der er mest almindeligt forekommende på den ene side af hovedet. Smerte er som regel i nærheden af øjet på den ramte side af hovedet og kan blive værre med fysisk aktivitet. Migræne kan forårsage følsomhed over for lys og lyd og kan forårsage invaliderende smerter, som påvirker daglige aktiviteter. Der er ingen kur mod migræne, men behandlinger er tilgængelige.

Tilslutning af Menières og migræne

Næsten lider 13 procent af den voksne befolkning i USA af migræne, med den højeste forekomst hos kvinder i den fødedygtige alder. Migræne har ofte været fejldiagnosticeret af syge som sinus hovedpine, således venstre ubehandlet.

Ifølge Reploeg, Goebel og Radke, "I en lille undersøgelse af personer med Menières sygdom, forekomsten af migræne var omkring 50 procent, sammenlignet med et tal på omkring 25 procent i den ikke-Menières befolkning."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com