Kirsebær vs blåbær

11/10/2010 by admin

Kirsebær vs blåbær

Blåbær er hjemmehørende i Nordamerika og kirsebær er hjemmehørende i Europa. Kirsebær er stenfrugter, kendt som drupes, og i forbindelse med blommer, ferskner og nektariner. Blåbær er relateret til tranebær og blåbær. Mens kirsebær og blåbær har karakteristiske farve, er blåbær en af de få naturlige fødevarer, der er blå.

Beskrivelse

Kirsebær er en lille, blød og rund frugt varierer i farve fra rød til næsten sort, og har brug for at blive plukket når moden. Derimod dybblå blåbær indeholder ingen sten og fortsat at modnes efter de er plukket. Mens der er to hovedtyper af cherry--søde sorter er højere i kalorier og lavere i C-vitamin og beta-caroten end sour - der er kun én vigtigste type af blåbær.

Historie

Romerne indførte kirsebær til Storbritannien i det første århundrede e.kr., men det var først i 1600-tallet at engelske kolonister bragte dem til Nordamerika. På dette tidspunkt var blåbær allerede rigelig på det amerikanske kontinent, at have været brugt i århundreder af indfødte amerikanere til at behandle sygdomme.

Ernæring

Selvom både frugter er rige på antioxidanter, indeholder blåbær mere end kirsebær. Blåbær og kirsebær er gode kilder til C-vitamin, men ifølge bellybytes.com, kirsebær indeholder 19 gange mere betacaroten end blåbær. Kirsebær er også en bedre kilde til vitamin A, mangan, jern og calcium.

Produktion

Ifølge orchardofhealth.com, kommer de fleste kirsebær vokset i USA fra fire stater, Oregon, Washington, Idaho og Utah, som er ansvarlige for at producere 150.000 tons af kirsebær hvert år. Maine er USAs blueberry produktion kapital, producerer de fleste bær høstet i landet. Hvis spredning ud i et enkelt lag, den årlige amerikanske høst af blåbær skulle omfatte en 4-sporet motorvej New York til Chicago, siger 2020site.org.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com