Hvad er processen for faste tandproteser?

11/03/2010 by admin

Forberedelse

Der findes flere sorter af faste proteser, som kan bruges til at korrigere tandtab eller forfald. Nogle typer af faste tandproteser er kroner, broer og tandimplantater. Mens fuld tandproteser, der er afholdt i sted, ved hjælp af klæbestoffer, suge og tyngdekraften bruges stadig, de er i vid udstrækning erstattes af implantat procedurer. Det forberedende arbejde til alle typer af faste tandproteser er den samme. Processen begynder typisk med en visuel undersøgelse af tænderne af tandlægen. Omfanget af tand skader og tilstand i tandkødet og højderygge vil hjælpe tandlægen til at afgøre den rigtige type protese til enkelt. En røntgen eller CT-scanning udføres ofte på kæben.

I nogle tilfælde skal en forberedende kirurgi udføres for at forberede kamme til støtte for nogle typer af implantater.

Kroner og broer

I tilfælde hvor en enkelt tand eller en gruppe af tilstødende tænder er beskadiget, kan en tandlæge anbefaler brugen af en krone eller kroner. Kroner er typisk bruges til at beskytte tænderne, der er blevet skadet i nogle mode. De kan være lavet af metal, keramik, harpiks eller porcelæn. Modtager en krone typisk kræver to ture til tandlæge kontor. Den første tur indebærer arkivering ned den tand, der er til at modtage kronen. En støbeform er lavet og typisk sendt til en off-site facilitet for fremstilling. En midlertidig krone er sat på plads indtil den permanente krone er klar. På den anden tur, er permanent kronen sat på plads med permanent cement.

Når der mangler en tand eller tænder, kan en bro anvendes til at erstatte dem. En bro er forsynet med tænder omkring de manglende tand eller tænder. Det tager også typisk to besøg. Det første besøg bruges til undersøgelse og at forme. Igen, de proteser er typisk fremstillet off-site. Det andet besøg bruges til montering og cementering broen.

Implantater

Den mest almindelige type af dental implantat er en titanium legering skrue, der har en krone påsat det. Nogle forberedende kirurgi til at forberede kamme, men implantationsproceduren er forholdsvis enkel. Et meget lille hul er boret ind i ridge i kæben og derefter udvidet til at rumme titanium skrue. Implantatet er placeret og fastgjort med et cover. Implantater og covers er efterladt på stedet for op til flere måneder for at gøre det muligt ben til at vedhæfte til implantat (en proces, der kaldes osseointegration). Når knoglen har lagt sig, vil en midlertidig krone installeres som en skabelon for tyggegummi vækst. Når tandlægen har fastslået, at tandkødet er tilstrækkeligt forberedt, vil den midlertidige krone eller kroner blive erstattet af permanent kroner.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com