Om respirationsfrekvens

11/03/2010 by admin

Respirationsfrekvens er hvor mange gange et minut, du indånder. Dette vigtige tal fortæller sundhedspersonale hvor godt og hvor hurtigt en patient vejrtrækning. Respirationsfrekvens kan være en indikator for mulige sundhedsmæssige problemer.

Hvordan respirationsfrekvens bestemmes

Der er flere metoder til at bestemme repsiratory, og de er dybest set temmelig simpel. Alt du behøver er et ur eller uret med en anden hånd eller sekunder display. Observere person vejrtrækning i 15 sekunder og ganger dette antal med 4. (Nogle mennesker ser for 30 sekunder og ganges med 2.) Der er dog en advarsel. En person, der ved, at de bliver overvåget, vil subconciously forsøge at "normalisere" deres respirationsfrekvens. Så aldrig fortælle nogen, "Nu jeg har tænkt mig at tjekke din vejrtrækning." Simpelthen observere deres vejrtrækning, mens du udfører andre opgaver.

Så hvad er Normal?

At al afhænger oven på en række faktorer. Den første faktor er alder. Spædbørn og børn indånder på et langt højere tempo end voksne. Athletic eller fysisk fit voksne kan have en meget lavere respirationsfrekvens end andre "gennemsnitlige" jævnaldrende af samme gruppe. Normale respiratorisk satser af alder som anbefalet af Brady Emergency Care (syvende udgave, Grant og Harvey eds., Prentice Hall 1995) er som følger: en voksen åndedræt sats bør være mellem 12 til 20 respirations pr. minut; et barn bør være mellem 15 og 30 respirations pr. minut; og et spædbarn bør være mellem 25 til 50 respirations pr. minut. "Voksen" omfatter generelt børn 12 år og ældre. Spædbørn betragtes fra nyfødt til ca. 6 måneder og børn er klassificeret som værende mellem 6 måneder til 11 år.

De vigtige ting at huske

Alles respirationsfrekvens er forskellige. Og respirationsfrekvens ændres, afhængigt af omstændighederne. En person, der har netop afsluttet en 5k køre bør have en meget højere sats af respiration end nogen sidde foran fjernsynet. Det vigtige ting at bemærke er, hvorvidt vejrtrækning er tilstrækkelig. Er personen, der får nok ilt?Hvis en person føler sig ør eller trætte, kan disse være symptomer på utilstrækkelig respiration. Andre tegn og symptomer omfatter "stativ vejrtrækning," som er når en person hviler hans eller hendes hænder på knæene for at "fange deres ånde."Bemærk nogen lyder personen også gør når de forsøger at trække vejret. Hvæsen og gurglende lyde er tegn på "respiratorisk obstruktion." Også note hudfarve. Hvis huden er enten rød eller bleg, kan dette være et tegn på utilstrækkelig vejrtrækning.

Nødsituation

Selv om alle er respiratorisk sats vil variere, respirationsfrekvens mindre end 8 respirations pr. minut eller større end 24 respirations pr. minut er en indikator for en meget alvorlig medicinsk problem og du skal ringe 911.

At hjælpe "Korte ånde"

Uddannet personale kan hjælpe mennesker, der har problemer med vejrtrækningen. Fælles værktøjer bruges til dette omfatter taske-ventil masker (BVMs) og high-flow ilt flasker. Hvis du eller nogen i dit hjem har kroniske vejrtrækningsproblemer, konsultere din familie læge for oplysninger om hvordan du kan hjælpe dine kære "tage en dyb indånding."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com