Medicinske anvendelser af planter

04/14/2010 by admin

Planter og vegetabilske stoffer har været de oprindelige lægemidler for menneskeheden for de fleste af menneskets historie. De fleste kulturer på jorden har udviklet sig rig systemer af medicin fokuserer på at bruge planter til at afhjælpe medicinske tilstande fra tidernes morgen. Moderne videnskab har for nylig fokuserede på at studere medicinske anvendelser for planter og mange planter har nu vist sig for at have dybtgående helbredende egenskaber.

Historie

Ældgamle civilisationer havde komplekse medicinske systemer, der anvendes planter som den primære kilde til medicin. I Indien indarbejder system af Ayurveda hundredvis af planter i en samlet medicinsk system designet til at bekæmpe sygdom og fremme sundhed. Traditionel kinesisk medicin (TCM) anvender planter i en endeløs række af formler som præskriptive behandlinger og en naturlig farmaci for mange lidelser. Græske læger skrev omfattende farmakopéer, at detaljerede medicinske handlinger af hundredvis af planter og anbefalede anvendelse til utallige medicinske tilstande.

Funktion

Plante medicin bruges som både interne og eksterne behandlinger af sygdomme hos mennesker. Mange planter har anti-bakteriel, anti-viral, anti-inflammatoriske, anti-kræft, immunostimilatory og antioxidant egenskaber samt forbindelser at effekt specifikke organer og systemer i direkte måder. Ifølge Mayo Clinic, urte- og plante baseret kosttilskud indeholder aktive ingredienser, at virkning din krop i stort set samme måde, som receptpligtig medicin.

Fordele

Mange planter og plante baseret medicin er tilgængelige uden recept og nogle kan være samlet eller dyrket direkte fra jorden. I mange tilfælde, planter og plante baseret medicin har færre bivirkninger end deres farmaceutiske kolleger og er undertiden bruges til at imødegå bivirkninger af receptpligtig medicin.

Betydning

Efter en gennemgang af urtemedicin offentliggjort i April 2004-udgaven af American Journal of Medicine, over en fjerdedel af amerikanerne baseret brugte plante plantelægemidler i år fortsætter undersøgelsen. Som interesse i plantebaseret lægemiddel vokser, og udgifterne til mainstream medicinsk behandling stiger forventes interessen for og brugen af plante medicin at stige.

Advarsel

I den ovennævnte gennemgang af American Journal of Medicine, forskere også gennemgås undersøgelser af 10 af mest almindeligt anvendte urter og besluttet, at kun fire af dem syntes at være effektiv som medicin til den tilstand, de blev brugt til. Da brugen af planter som medicin forbliver uregulerede og i mange tilfælde uprøvet mulighederne for misbrug af plantebaseret er medicin høj. Også, mange plante medicin har bivirkninger og ukorrekt anvendelse af disse urter kan resultere i uønskede resultater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com