Er for meget Protein forårsager nyresten?

08/12/2010 by admin

Nyresten er bundter af affaldsprodukter--hårde mineralske samlinger af calcium og andre materialer, der vokser i urinvejene. Til sidst, udkrystalliserer det ind i en sten, der forårsager alvorlige smerter.

Sten typer

Instituttets nationale nyre angiver findes fire primære typer nyresten: struvite, calciumoxalat, cystin og urinsyre. Af fire er kun urinsyre sten hovedsageligt forårsaget af overdreven indtagelse af protein.

Urinsyre

Urinsyre sten udvikle når urinen er især sure. Dette sker primært i personer, der forkæle sig selv med for meget rødt kød. Animalsk protein, navnlig nedbrydes til aminosyrer, som urinsyre, og tilskynder sten til form.

Calcium

Et højt proteinindhold kost fører også til nyresten som ekstra protein tendens til at tvinge calcium, der skal udskilles fra kroppen, at øge calcium niveauer i urinen, og at tilskynde sten vækst.

Medicin

Medicin allopurinol (brand navne Zyloprim og Aloprim) hjælper med at minimere urinsyre i blodet og urin for at holde urinsyre sten fra bygningen. Det tilskynder kroppen til at gøre en anden, lettere at opløse kemiske, kaldet xanthin.

ESWL

Ifølge læger på Cornell Universitys afdeling for Urologi er Ekstrakorporale trykbølge lithotripsi en effektiv og ikke-kirurgiske måde at behandle blødere sten som dem af urinsyre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com