Forskellen mellem DDS & DMD

10/21/2010 by admin

Overfloden af forkortelser for grader i det medicinske felt kan være forvirrende for patienter, der ikke kan være bekendt med betydninger af de forskellige grader. Denne forvirring er især tilfældet, når to forkortelser hovedsageligt står for i samme grad, som det er tilfældet med tandpleje grader tildelt for DDS, eller læge af Dental kirurgi, og DMD eller Doctor of Dental Medicine.

Identifikation

Læge af Dental kirurgi grad og læge af Dental Medicine graden--forkortet DDS og DMD--er stort set de samme grader, ifølge American Dental Association, som opfordrer sondringen "et spørgsmål om semantik" på sin hjemmeside. Enten grad tillader en person at blive godkendt som en generel tandlæge. Den dental school tildeler graden beslutter hvilke legitimationsoplysninger, de vil give til kandidater.

Mest almindelige

DDS er hyppigst benyttes af skoler til at betegne en grad i Tandpleje, ifølge ADA, men der er ingen akademiske eller professionelle forskel mellem en DDS og en DMD.

Kvalifikationer/uddannelse

For at modtage en DDS eller DMD kræver grad de samme grundlæggende kvalifikationer og uddannelse pensum som er fastsat af American Dental Association. Normalt, kræver at nå en DDS eller DMD grad mindst tre eller flere år af bachelorstuderende arbejde og en yderligere fire år på dental school.

Betydning

Staten licensing bestyrelserne i alle 50 stater vil acceptere enten DDS eller DMD grader som en kvalifikation for at erhverve en licens til praksis tandpleje i denne stat, ifølge American Dental Association.

Specialisering

I rækkefølge efter en tandlæge til at praktisere en specialitet ud over almindelige tandpleje, såsom periodontics, er mere postgraduate undervisning påkrævet. Yderligere uddannelse behov afhænger specialiseringen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com