Hvad er interessante fakta om Meningitis?

07/10/2010 by admin

Meningitis er en sjældne, men potentielt alvorlige sygdom, der forårsager i vævet omkring hjernen og rygmarven bliver betændt.

Typer

Mens den mest almindelige form for meningitis kommer i en form, viral, bakterie- og svampeinfektioner meningitis findes.

Viral vs bakteriel

Viral, eller aseptisk, meningitis typisk kommer og går i en uge eller to med nogle få, hvis nogen varig effekt. Bakteriel meningitis, på den anden side er mere tilbøjelige til at påføre alvorlige konsekvenser, såsom svær hjerneskade og død.

Symptomer

Meningitis symptomer varierer, men de mest almindelige symptomer omfatter høj feber, nakkestivhed, smertefuld hovedpine, følsomhed over for lys, forvirring, træthed og opkastninger.

Spredning af Meningitis

Bakteriel og viral meningitis kan være smitsom. Viral meningitis overføres lettere. Viral meningitis kan videregives gennem et håndtryk eller kontakt med et objekt, der en smittet person har rørt. Bakteriel meningitis er passeret gennem kun tæt fysisk kontakt.

Vacciner

Vacciner findes for visse stammer af alle de vigtigste typer af bakteriel meningitis-Haemophilus influenzae type b, Neisseria meningitidis, og Streptococcus pneumoniae. Hib vaccinen er mest effektiv i børn; de andre vacciner anbefales til voksne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com