Savella & fibromyalgi

02/21/2012 by admin

Savella & fibromyalgi

Savella, navn på lægemiddel milnacipran, er blevet godkendt i den i USA til behandling af fibromyalgi. Fibromyalgi er en inflammatorisk sygdom, der påvirker ledbånd og bløde væv i bevægeapparatet, som forårsager alvorlige smerter og træthed.

Oversigt over Savella

USA 's Food and Drug Administration (FDA) godkendt Savella i januar 2009. Savella er en serotonin-noradrenalin reuptake hæmmer (SNRI). Læger bruger generelt SNRI til behandling af depression og andre psykiske lidelser. FDA har dog alligevel at godkende Savella til dette brug.

Potentielle fordele

Klinisk forskningsundersøgelser viser mange patienter med fibromyalgi har set en forbedring i deres symptomer inden for en uge efter begyndt behandling med Savella. I flere studier viste kliniske deltagere et fald i smerte niveauer og en stigning i daglige funktion.

Mulige bivirkninger

Nogle fibromyalgi patienter tager SNRI, ligesom Savella, har oplevet følgende bivirkninger: tanker om selvmord eller døende, irritabilitet, forsøg på at begå selvmord, handler aggressiv, vred eller voldelige, nye eller værre depression, der handler om farlige impulser, ny eller øget angst, en ekstrem stigning i aktivitet og taler, føler meget ophidset eller rastløs (Mani), panik angreb og problemer med at sove (søvnløshed). Patienter bør fortælle deres læge om pludseligt opståede eller uventede ændringer i humør efter begynder at tage Savella.

Hvem bør ikke tage Savella

Personer, der for nylig har taget monoaminooxidasehæmmere (MAOI) eller som har ukontrolleret glaukom bør ikke tage Savella. Der bør være forsigtig, hvis fibromyalgi patienten har forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, lever eller nyre problemer, en historie af Mani eller anfald eller blødningsforstyrrelse.

Advarsler

Til dato har synes alvorlige bivirkninger af Savella at være sjældne. Tegn på en alvorlig reaktion på Savella omfatter høj feber, stive muskler, rysten, forvirring eller hurtige ændringer i hjertefrekvens og blodtryk. Som med enhver ny medicin, ringe til din læge hvis du oplever nogen usædvanlige symptomer eller ændringer i adfærd efter begynder den nye behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com