Galdeblæren symptomer efter kirurgi

01/26/2012 by admin

Galdeblæren symptomer efter kirurgi

Galdeblæren kirurgi er fjernelse af galdeblæren. Dette sker almindeligvis, når en patient lider af galdesten, betændelse eller infektion i galdeblæren. Folk, der har haft deres galdeblære fjernet kan leve et normalt liv, men de skal være mere forsigtige med, hvad de spiser. Symptomer, der præsentere efter galdeblæren kirurgi kan variere fra smerter på stedet, incisionen oppustethed, kvalme og opkastning, samt symptomer fra sjælden, men mere alvorlige komplikationer, såsom indre blødninger.

Kirurgi

Der er to måder at udføre galdeblæren kirurgi. Først er den traditionelle måde, hvor et stort indsnit er lavet i højre side af brystkassen. Galdeblæren er derefter skære løs og fjernet gennem denne åbning. Det tager mellem en og to timer, og hospitalet bo gennemsnit mellem to til fem dage. Den anden måde at udføre kirurgi er gennem brugen af laparoskopisk værktøjer. Fire meget små snit er lavet i kroppen: én under navlen, to i maven og en under ribbenene. Et lille lys indsættes gennem en åbning er, og bittesmå remote kontrolleret kirurgiske værktøjer gennem resten. En kirurg bruger disse værktøjer til at fjerne galdeblæren. Operationen tager mellem en til to timer og kan endda gøres på en ambulant.

Almindelige symptomer

Efter kirurgi har mange mennesker vedvarende symptomer, såsom smerter i underlivet, samt oppustethed og gas. Diarré er også almindelig og kan vare i flere uger. De fleste mennesker også lider af smerter i underlivet og skulder, som er et resultat af den gas, der anvendes til at puste brysthulen (bruges i begge typer af operationer). Denne smerte varer normalt fra en til fire dage men kan vare i op til en uge. Derudover musklerne kan smerte som en bivirkning fra anæstesi, og du kan have nogle kvalme.

Sjældne symptomer

Nogle gange, er der sjældent komplikationer under galdeblæren kirurgi. Hvis du har smerter i maven efter operationen, kunne dette være et tegn på, at nogle galdesten har lækket eller skubbet ind i galdegang eller bughulen. Derudover hvis du udvikler en pludselig høj feber, kunne dette være en indikation, at der var en skade på leveren, fælles galdegang eller en infektion på indsnit stedet. Sådanne symptomer bør få dig til at søge behandling straks.

Forebyggelse/løsning

Selv hvis din galdeblæren er fjernet, kan der stadig opstå problemer med din galde. Produktionen kan bremse, producerer tykke, træg galde, eller det kan fremskynde, forårsager du til at køre til toilettet kort tid efter hvert måltid. At forebygge sådanne bekymringer, spise en velafbalanceret kost af frugt og grøntsager, og undgå fedtholdige fødevarer og koffein og alkohol, som alle er kendt for at udløse mere produktion af galde i leveren.

Overvejelser

Der er en vis uenighed om, hvorvidt fuldstændig fjernelse af galdeblæren er nødvendig i nogle tilfælde, som når spørgsmålet er polypper, som ikke skaber symptomer eller små galdesten, der kan styres med en ordentlig kost. Nogle læger mener, at operationen er over udføres, og at patienter bør undervises de ordentlig pleje af deres galdeblæren snarere end blot at fjerne den.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com