Gadolinium bivirkninger på hjerte

10/27/2010 by admin

USA 's Food and Drug Administration udstedt en sort boks advarsel for gadolinium i 2007 på grund af risikoen for alvorlige bivirkninger. Stoffet bruges som et kontraststof i magnetisk resonans, og indsprøjtes i mennesker som et farvestof. Gadolinium bivirkninger på hjerte er en komplikation fra gadolinium-induceret nyresygdom.

Mest almindelige bivirkninger

Gadolinium bivirkninger kan omfatte facial hævelse, hududslæt, lavt blodtryk, hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Advarsel

En sjælden men alvorlig komplikation kan opstå hos personer med nedsat nyrefunktion, når nyrerne har problemer med at fjerne alle farvestof fra kroppen. Denne lidelse kaldes nefrogen systemisk fibrose/nefrogen fibroserende dermopathy, og blev først identificeret i 1997, i henhold til FDA.

Alvorlige symptomer

Symptomer på NSF/NFD som anført af FDA omfatter hårdt, skinnende og usædvanlig mørk hud, der bliver stramme og meget smertefuld. Der kan også være ledsmerter og stivhed, tab af bevægelse, gullig øjne og skader på lungerne, hjertet og andre organer.

Funktionen opdeling

Når hjertet og andre organer er berørt af denne lidelse, de fortykkes og ar og kan ikke fungere effektivt.

Progression

Skader på lungerne og hjertet kan forårsage alvorlige, undertiden dødelig, vejrtrækningsproblemer.

Ingen tilgængelig behandling

I 2009, har ingen effektiv behandling af NSF/NFD udviklet. Talrige plagede folk har indgivet retssager mod producenter af gadolinium til MRIs, samt andre kontrast stoffer forbundet med lidelse, ifølge NSF organisatoriske hjemmeside.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com