Funktionel vurdering Screening værktøjer

10/30/2010 by admin

Funktionel vurdering Screening værktøjer

Funktionel vurdering screening hjælper med at identificere opgaver og kompetencer, som eleverne ikke kan gøre på grund af et handicap. Da en enkelt vurdering kan vise kun én dimension af en elevs evner, er det bedre at bruge en bred vifte af vurderinger og værktøjer til at samle gyldige oplysninger og den mest omfattende billede af en enkelte studerende.

Standardiseret diagnosticeringstest

Nogle standardiserede tests, såsom skovsneppe læsning beherskelse Test, kan give indsigt i hvad en elev kan og ikke kan gøre i forhold til et område af bekymring. For eksempel, hvis en studerende kæmper med læsning, kan diagnostiske tests bidrage til at fastslå, om problemet vedrører afkodning ord, syne læsning eller generel forståelse. Omvendt, testene kan identificere særlige styrkeområder. Andre sådanne tests omfatte nøglen Math test og seks træk af skriftlig test.

I klassen vurderinger

Mange screening-værktøjer kan være udviklet af individuelle lærere. Problemer med kompetencer relateret til core indhold områder, såsom matematik, videnskab og sprog kunst, kan blive afsløret gennem læseplan baseret vurderinger. Mange lærere kan bruge historie startere, for eksempel til at bede kreativ skrivning. Hvordan kæmper studerende reagere på sådanne prompter sammenlignet med deres jævnaldrende kan hjælpe med at identificere handicap, som har brug for en individualiseret tilgang. Andre dagligdags aktiviteter kan anvendes til samme formål, såsom simple matematiske ligninger som en varm-up på begyndelsen af klasse eller gennemgang af grundlæggende begreber i videnskab, der blev undervist i den foregående dag.

Play-baseret vurdering

Play-baserede vurderinger kan være særlig værdifuld, fordi eleverne er mere tilbøjelige til at udstille deres sande evner. Ved at undersøge hvordan børn spille selv eller interagere med andre børn, kan aspekter af barnets sociale og følelsesmæssige udvikling observeres. Observere disse scenarier enten uformelt eller i formelle og strukturerede omgivelser kan give forældre og fagfolk til at indsamle data vedrørende passende interventioner. Hvis der kræves flere data, kan strukturerede observationer oprettes der involverer en elevs samspil med voksne, genstande eller endda fantasifulde og foregiver scenarier.

Interviews

Fordi vurderinger fra flere kilder bør bruges til at få et komplet billede af en elevs behov, giver det mening at interviewe specialister, lærere og forældre. Funktionel vurdering Screening værktøj indeholder 18 spørgsmål, der bruges til at kompilere og kategorisere data fra de enkelte rater perspektiv. Andre interview-baseret vurderinger, som Student-Directed funktionel vurdering Interview, tillade barnet at besvare spørgsmål om sig selv og har vist sig at være en pålidelig reporter adfærd.

Liv færdigheder vurdering

For studerende i gymnasiet alder eller ældre tilbyder nogle stater en vurdering af grundlæggende livsfærdigheder. Dette hjælper assessor at katalogisere færdighedsniveau for studerende på vigtige områder af generelle liv beredskab, som grundlæggende jobfærdigheder, personlig hygiejne og forebyggelse af graviditet. For eksempel, staten Washington tilbyder en test udført af en person, der kender studerende godt og kan hakke grundlæggende eller avancerede emner, som eleven kan udfylde på en række områder. Inden for mad management for eksempel, kan en studerende have et grundlæggende niveau af kompetence hvis han kan vaske sine hænder før forberede mad, og en mere avanceret færdighedsniveau, hvis han kan købe en uges værd af mad inden for en forudbestemt budget.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com