Udenfor knæsmerter

08/05/2013 by admin

Udenfor knæsmerter

Smerter på ydersiden af knæet er kendt som lateral smerter i knæet. En almindelig årsag til laterale knæsmerter er en tilstand, der kaldes iliotibial band syndrom, også kendt som iliotibiale band friktion syndrom.

Iliotibial Band syndrom (ITBS)

Iliotibial band er et tykt fibrøst band, der løber fra ydersiden af hoften langs benet ned til knæet. Bandet funktion er at stabilisere knæet; især under aktiviteter, der involverer løb. Iliotibial band syndrom er irritation og betændelse, der er forårsaget af en stram eller forkortet iliotibial band gnide mod ydersiden af knæet fælles gennem gentagne knæ fleksion og ekstension

Symptomer

Symptomer på betingelsen omfatter smerter, ømhed, smertende, skarpe, stikkende eller brændende på ydersiden af knæleddet. Sommetider udstråler smerten op i låret.

Risikofaktorer

Potentielle risikofaktorer for ITBS omfatter en forudbestående stramme iliotibial band, en benlængden, kører højt ugentlige kilometertal, intervaltræning eller svage hip bortføreren musklerne.

Behandling

Behandling for ITBS omfatter resten, is, styrke musklerne på ydersiden af hoften (bortførere) og stretching IT band.

Forebyggelse/løsning

For at hjælpe med at forhindre ITBS, korrigere eventuelle defekte biomekanik, bærer korrekt fodtøj og stræk og styrke musklerne omkring hofter og knæ.

Andre årsager til laterale knæsmerter

Menisk skader og slidgigt kan også forårsage laterale knæsmerter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com