Sådan håndteres i søvne

12/03/2010 by admin

Sådan håndteres i søvne

Somnambulism eller søvne, indebærer walking eller udfører andre opgaver i en tilstand af dyb søvn, med ringe eller ingen erindring om hændelsen efter opvågning. Årsager omfatter træthed, medicin eller stress, Ifølge National sove Foundation. Søvngængeri er især almindelig hos børn, men kan påvirke folk i alle aldre. Mens søvne sig ikke er skadelig, kan det føre til falls eller andre skader. Der er ingen specifikke behandlinger for i søvne, men der er måder at reducere sandsynligheden for søvne begivenheder.

Instruktioner

• Gøre miljøet sikkert for i søvne ved at låse vinduer og døre før du går i seng og flytte elektriske ledninger og andre objekter, der kan få dig til at rejse eller falde. Du kan også bruge gates til at blokere trapper og placere klokker eller alarmer på indvendige døre. Undgå brug af køjesenge til børn der sleepwalk.

• Håndtere stress, angst og søvnløshed, som ofte forværres i søvne, med en afslappende natlige rutine. Vælg din favorit beroligende aktiviteter, såsom læsning, meditere eller tage et varmt bad.

• Gøre dit soveværelse befordrende at sove ved at holde det cool, mørk og stille. Bedre søvn hygiejne kan nedbringe søvne episoder ved at forbedre kvaliteten af din søvn.

• Få tilstrækkelig søvn hver nat. Det kan være nyttigt at etablere en regelmæssig søvn tidsplan ved at gå i seng og få omkring det samme tidspunkt hver dag. Søvnmangel og træthed ofte udløser i søvne.

• Tal med din læge, hvis hyppige søvne episoder fører til overdreven søvnighed eller risiko for skade. Han kan ordinere medicin, som en beroligende middel eller antidepressive at reducere søvne episoder. Din læge kan også afgøre om i søvne er relateret til andre faktorer, såsom en eksisterende medicin eller en underliggende søvnforstyrrelse som søvnapnø.

Tips & advarsler

  • Forsigtigt føre søvngænger tilbage i seng, hvis det er muligt.
  • Det er ikke farligt at vågne en søvngænger, men han kan blive forvirret, desorienteret eller kampklar.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com