Kost, der bidrager til kronisk nyresvigt

08/31/2013 by admin

Instituttets nationale nyre definerer kronisk nyresvigt som skader på nyrerne, der reducerer dens evne til at fungere. En dårligt fungerende nyre undlader at fjerne overskydende væske, elektrolytter og andet affald fra blodet under vandladning. Nyresvigt kan oprette en ophobning af toksiner i kroppen, hvilket kan være meget farligt.

Høj-kolesterol kost

Hjertesygdomme og nyre-sygdom er ofte knyttet sammen af højt kolesteroltal. Dette er hvorfor folk med nyresvigt har deres kolesterol overvåges regelmæssigt. En kost, der er høj i kolesterol, især LDL, eller low-density lipoprotein, kan bidrage væsentligt til nyresvigt. Dette ville omfatte spise en høj koncentration af stegt mad, is og fødevarer med højt i hærdede fedtstoffer, som jordnøddesmør.

Høj-Protein kost

Der er to typer af protein i vores mad: animalsk protein, der omtales som høj-værdi protein, og vegetabilsk protein, som er nævnt som lav-værdi protein. En overskydende beløb af højt protein i kosten kan føre til en ophobning af urinstof, som kan overanstrengelse nyrerne og medføre nyresvigt. Opretholdelse af diæt afbalancerede i både på højt niveau og low-level proteiner kan hjælpe med at beskytte dine nyrer.

Høj-natrium diæt

En forhøjet natrium indtag kan også føre til nyresygdom. De fødevarer højeste i natrium er parat fødevarer, gerne frosne måltider og dåsemad og saltede fødevarer som bacon eller oksekød.

Dehydrering

Undlade at drikke en passende mængde af vand er en anden årsag til nyresvigt. En mangel på væske i kroppen kan føre til både urin og nyre infektioner. Disse typer af infektioner kan være meget smertefuldt og kan føre til nyresvigt hvis ikke behandlet ordentligt.

Overvejelser

Dine kostvaner er ikke de eneste årsager til kronisk nyresvigt. Ifølge den nationale nyre Foundation, forhøjet blodtryk og diabetes er de førende årsager. Hvis du har en af disse betingelser, er det vigtigt at overvåge disse betingelser nøje og tage alle dine ordineret medicin.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com