Introduktion til hvordan ultralyd virker

08/08/2011 by admin

Introduktion til hvordan ultralyd virker

Ultralyd teknologi er en fast del af dagens medicinske industri. Ultralyd bruges til at se udvikle babyer og se en persons indvendigt med henblik på diagnosticering og analysere sygdomme og skader. Ultralyd udstyr drives typisk af en sonographer, en person, der er specielt uddannet i dets anvendelse.

Identifikation

Ultralyd arbejde ved hjælp af lydbølger til at skabe billeder, som giver en læge og andet medicinsk personale at se strukturer inde i kroppen. Lydbølger transporteres fra din krop til en computerskærm til at analysere. De derefter omdannes til billeder og video af kroppens strukturer. Ultralyd anvendes også til at lede visse typer af medicinske procedurer gerne nål biopsier.

Funktion

En transducer er en ultralyd enhed bruges til at fange lydbølgerne. En transducer er placeret på huden over kroppen del undersøges. Derefter udsender en lyd, som er prellede strukturer i kroppen. Den lyd, der springer ud dine organer er transporteret fra transduceren til en computer til analyse. I nogle tilfælde transduceren er ikke placeret uden for kroppen men bruges inde i stedet. For eksempel, kan en kvinde have en transvaginal--igennem skeden--ultralyd når en læge ønsker at få et godt kig på hendes livmoderhalsen eller behov for at få billeder meget tidligt i graviditeten.

Overvejelser

Ultralyd teknologi producerer klar udsigt over indre strukturer i kroppen. Dele af kroppen kan identificeres af form og størrelse samt deres afstand fra andre organer og kropslige væv. Ultralyd teknologi producerer kvalitetsbilleder af blødt væv og organer, og ultralyd bølger trænge væske ganske let. Faktisk er det ofte lettere at få kvalitetsbilleder af organer, der har væske i dem, såsom blære og livmoder. Ultralyd er også gode til at producere billeder af blodkar.

Misforståelser

Det er en misforståelse, at ultralyd er god til at få vist alle dele af kroppen. Lydbølger er ikke meget godt for at producere ultralyd billeder af eller gennem knogle. Ligeledes, gas kan komme i vejen for ultralyd bølger. Lungerne er svære at fange så godt.

Effekter

Ifølge Mayo Clinic er der ingen kendte skadevirkninger ved hjælp af ultralyd. Denne type af imaging bruger ikke stråling. Som sådan, det er betragtes som sikkert for gravide kvinder og udvikling fostre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com