Hvad er saltholdighed?

10/19/2011 by admin

Saltholdigheden er det ord bruges til at henvise til forekomsten af opløselige salte i jord og vand. Det er en meget generel betegnelse, der beskriver forekomsten af niveauer af de forskellige typer af salt fundet som natrium klorid, calcium sulfater og magnesium. Mange mennesker tænker på saltholdigheden kun med hensyn til saltvands fundet i verdenshavene, men saltindhold findes også i varierende grad i både ferskvand og jorden.

Ocean saltholdighed

Saltholdigheden i hav vandet er ikke altid konstant, og det ændrer som strømme rejser over hele verden. Ocean saltvand niveauer har en tendens til at være højere i de dybere dele af havet, og mindre i det mere overflade farvande. Saltholdigheden er også lavere omkring kanterne af smeltende dele af polar is felter, og i nærheden af ækvator hvor traditionelt høj nedbør niveauer fortyndes den saltholdige niveau.

Ferskvand saltholdighed

Små mængder af opløst salte findes stadig i flodvand, søvand, grundvand, regnvand og drikkevand samtidig stadig bevare udtrykket "ferskvand". Nærmere coaster områder, er ferskvand ofte fundet for at indeholde betydelige koncentrationer af salte stammer fra havet når blæsevejr eller storme har ophævet havvand ind i landet eller trukket havvand ind i regn-bærende skyer.

Jordens saltholdighed

Mest jord, som ferskvand, indeholder små mængder af saltholdighed, men det er normalt meget mindre. Overdreven saltvand indhold i jorden kan dræbe afgrøder og naturlig vegetation, gør når næringsrig jord næsten livløs. Dette forekommer undertiden naturligt på grund af overdreven run i kystnære områder eller vulkanske regioner. Menneskelig indblanding som overdreven landbrug og brug af stærk kunstgødning kan også hæve saltholdighed til skadelige niveauer.

Flodmundinger

Nogle områder, kendt som flodmundinger, er specielle, idet de er områder, hvor salt og ferskvand zoner mix. I disse områder, som når en flod opfylder havet eller sumpe afløb, ændrer niveauet saltholdighed af vandet konstant ene eller den anden måde. Dette særlige miljø er hjemsted for mange typer af planter og dyr, der er tilpasset til at leve der i disse betingelser, med den eneste trussel kommer fra stormfloder eller oversvømmelser, kan lejlighedsvis forstyrre balancen.

Konklusion

Der er mere at saltholdighed end bare saltvands havene. Saltholdigheden er en meget simpel betegnelse for en langt mere kompleks naturlige funktion af planeten som ikke mange mennesker er klar over.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com