Hvad er eksistentielle angst?

01/17/2012 by admin

Eksistentielle angst refererer til en sund og konstruktiv form for angst, der svarer til en bevidsthed om personlige frihed og konsekvenserne og ansvar, der ledsager beslutninger. Eksistentielle terapeuter Se eksistentielle angst som en katalysator for vækst.

Historie

Begrebet eksistentielle angst er forankret i eksistentialistiske filosofi. Ifølge historyguide.org, hjalp Søren Kierkegaard og Friedrich Nietzsche formet eksistentialisme i den sene attende og tidlige nittende århundrede med fokus på betydningen af eksistensen og betydningen af enkelt.

Funktioner

Fra en eksistentiel tilgang, er angst betragtes som en normal del af levende. Normal angst bør ikke elimineret, men kanaliseres i rationelle beslutninger og konstruktiv adfærd.

Behandling

Der findes ingen specifik behandling for eksistentiel angst, da det er en normal--selv sund---universelle tilstand. Eksistentielle terapeuter mener imidlertid, at personer, der står over eksistentielle angst vil drage fordel af personlige terapi til at hjælpe dem med at definere deres mål og håndtere stress ledsager livet ændringer.

Betydning

Ifølge psykolog og forfatter Gerald Corey, Ph.D, bliver eksistentiel angst anvendeligt som enkeltpersoner overveje deres egen dødelighed og give sikkerhed for død at låne betydning for nutiden. Uundgåeligheden død motiverer handlinger, der giver livet mening.

Advarsel

Eksistentielle psykologer skelne eksistentielle angst fra "neurotiske" eller unormale angst. Eksistentielle angst afspejler en passende reaktion over for livets risici, mens unormal angst er en overdrevet reaktion, som kunne signalere en angst, der kræver behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com