Hvad er Coco kinin?

11/15/2011 by admin

Coco-kinin har længe været fejret for sine medicinske egenskaber. Ud over smertestillende og febernedsættende egenskaber udbydes af denne krystallinske alkaloid, er coco-kinin nok bedst kendt som en behandling for nogle resistente former for malaria.

Historie

Ved tilsætning af vand på jorden op barken af træet cinchona, brugt indianerne i Peru oprindeligt coco-kinin for at lave tonic vand, der ville hjælpe med at stoppe den rystede, der førte fra kolde temperaturer. Siden da blevet coco-kinin mere anerkendt som et uddrag, der er anvendes primært til behandling af malaria. I virkeligheden, menes coco-kinin at have spillet en stor rolle i koloniseringen af Afrika, da ekstraktet var i stand til drastisk øge chancerne for overlevelse for alle europæere, der kom over til kontinentet.

Funktion

Plasmodium falciparum malaria er en resistent form af malaria, der vil ofte resultere i døden, hvis ikke ordentligt behandlet. Mens de præcise mekanismer bag coco-kinin malaria virkninger ikke er endnu helt forstået, er ekstraktet kendt for at besidde egenskaberne af en svag base. Som et resultat, er coco-kinin stand til at samle inde mad vacuoles af Plasmodium og følgelig hæmme hæm polymerase aktivitet inden for parasitten

Bivirkninger

Cinchonism er en tilstand, der kan skyldes brug af coco-kinin. Symptomer på betingelsen omfatter svedig hud, forstyrrelser i hjerterytmen, sløret syn, mavesmerter, udslæt og hovedpine. Cinchonism kan skyldes både store og terapeutiske doser af coco-kinin.

Misforståelser

I modsætning til udbredte tro er coco-kinin ikke meget nyttigt som en metode til abort. I virkeligheden, anbefaler World Health Organization faktisk coco-kinin som den første linje i forsvaret for gravide kvinder, der lider af ukomplicerede tilfælde af malaria.

Syntetisk kinin

Cinchona træet forbliver den eneste praktiske kilde til naturlige kinin, er det ikke overraskende, at forskere har forsøgt at kunstigt genskabe dette stof i et laboratorium indstilling. Men det var ikke indtil 1944 at to amerikanske kemikere ved navnene på R.B. Woodward og fordrejede Doering var i stand til formelt gøre de første syntetiske kinin prøver. Siden dengang, har mere raffineret metoder været i stand til at producere bedre syntetiske kinin prøver; dog i økonomisk henseende giver at opnå kinin fra dets naturlige kilde stadig mest mening.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com