Tjekliste for fysisk udvikling af småbørn

08/28/2011 by admin

Tjekliste for fysisk udvikling af småbørn

Buksetrold fase spænder fra alderen 1 til 3, begyndelsen, når et barn lærer at gå. I løbet af disse år begynder et barn at udvikle gross motoriske færdigheder såsom gåture, kaste en bold, walking op trin og ridning en motorcykel. Han udvikler også finmotorik såsom stabling blokke, ved hjælp af en ske og skrible. Ethvert barn udvikler sig i sit eget tempo; følgende udgør en generel retningslinje for hvad man kan forvente i dit barns fysiske udvikling.

Walking

12-15 måneder: de fleste småbørn vil begynde at gå. Forældre til børn ikke gå af 18 måneder bør konsultere deres børnelæger for at få dem vurderet.16 til 18 måneder: småbørn lærer at gå baglæns og kan gå op ad trappen med bistand. Småbørn gå på trappen vil gøre ved førende med den samme mund hver gang i modsætning til skiftevis fødder.2 år: småbørn kan gå uden hjælp.3 år: småbørn kan gå op og ned ad trapper, ved hjælp af skiftende fodspor.

Spise

Småbørn begynde at spise mindre volumen, men med øget hyppighed gennem dagen.1 år: småbørn forbedre selvstændige fodring færdigheder, men stadig har hyppige udslip.2 år: småbørn bliver dygtige til at bruge en ske og kan nemt drikke af en kop.

Udseende

Som småbørn bliver ældre, mange begynder at miste baby fedt og i stigende grad ligner mere aktive småbørn end spædbørn. Ansigtstræk blevet tydeligere, og småbørn ansigter mister noget af deres rundhed. Småbørn ben og arme bliver længere og deres organer bliver mere proportional. Deres fødder begynder peger fremad snarere end til siden, som de går.

Kaste, kører, sparker

18-24 måneder: småbørn begynde at kaste bolde overhånd og kan sparke en bold til at flytte det frem.2 år: småbørn kan stå på tæerne, begynde at eksperimentere med at køre, kan hoppe på plads og kan klatre op på møbler.3 år: småbørn kan cykle en trehjulet cykel, kick, klatre, stå på en fod i korte perioder og køre uden hjælp.

Yderligere aktiviteter

15 til 18 måneder: småbørn kan gøre "kradse" illustrationer.2 år: småbørn kan stable fire eller flere blokke til at bygge et tårn, skrue og skru lågene og tomme objekter ud af en beholder. Af alder 2, småbørn ofte begynder at få interesse for grave og kan hoppe med begge fødder sammen.24 til 36 måneder: småbørn blive stadig mere ubehageligt i våde eller snavsede bleer og begynder at blive interesseret i pottetræning.3 år: småbørn kan bygge et tårn med seks eller flere blokke, vende siderne i en bog og kontrollere små genstande. Ved 36 måneder er småbørn i stand til at tegne en cirkel.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com