Etiske spørgsmål i HIV Patient pleje

12/20/2011 by admin

Etiske spørgsmål i HIV Patient pleje

Human immundefekt virus--HIV - er en forløber for erhvervet immundefekt syndrom--AIDS - som er en dødelig sygdom. HIV bærer en stigmatisering i mange samfund, fordi den ofte transmitteres via brug af narkotika eller seksuel adfærd. Det kan også blive overført via blodtransfusioner eller blod til blod eller andre kropslige væske kontakt med en inficeret person. Der er flere etiske spørgsmål omkring plejen af patienter med HIV.

Test

Patientens samtykke kræves for HIV-testning. Nogle behandlere som kirurger er rutinemæssigt udsat for patientens blod. Af denne grund, patienter kan blive bedt om at give tilladelse til HIV test forud for behandlingen. Etisk, alle patienter bør behandles ens, ved hjælp af universelle forholdsregler, uanset om de er HIV-positiv eller ej. Men, læger sommetider tage ekstra forholdsregler for at beskytte sig selv--ved hjælp af mere personlige værnemidler--, når du arbejder med patienter med HIV. Læger, der bestiller HIV-testning skal være parat til at diskutere en positiv diagnose med deres patienter og anbefaler passende opfølgende behandling og rådgivning.

Fortrolighed

Sundhedsoplysninger er underlagt privacy lovgivning til at beskytte patienter mod forskelsbehandling. Health Insurance mobilitet og Accountability Act (HIPAA) blev vedtaget i 1996 til at løse problemer som mennesker med HIV/AIDS og andre på risikopopulationer. HIPAA forhindrer forsikringsselskaberne fra at nægte dækning til mennesker eller virksomheder baseret på HIV-status. The HIPAA Privacy regel indeholder desuden standarder for beskyttelse af personlige sundhedsoplysninger, herunder oplysninger, der er gemt elektronisk.

Forskelsbehandling

Patienter med HIV kan være udsat for forskelsbehandling, om det er tilsigtet eller ej. Sundhedspersonale skal spørge sig selv, hvis de vil levere det samme niveau af pleje til patienten hvis han ikke var HIV-positiv. Patienter kan spørgsmålet om de modtager den samme grad af omhu som dem uden HIV. Læger kan antage, at patienter med HIV er uansvarlige og vil ikke følge behandling anbefalinger.

Transmission

Læger, der behandler patienter med HIV kan føle en etisk forpligtelse til at tilskynde patienter til at diskutere deres diagnose med andre familiemedlemmer, der er til stede. Fordi HIV påvirker også sundheden for patientens seksuelle partner, kan læger mener, at partneren har ret til at vide om denne risiko for eksponering. HIV kan også overføres fra en mor til et ufødt barn, rejser spørgsmålet om HIV-testning og rådgivning under graviditet. Anti-HIV medicin er tilgængelige og kan mindske risikoen for smitteoverførsel til baby.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com