Hvordan man genkender obsessiv-kompulsiv sygdom symptomer

08/05/2011 by admin

Hvordan man genkender obsessiv-kompulsiv sygdom symptomer

Oftentimes, folk der er perfektionister, eller som er særligt interesseret i idealer som organisation og renlighed er mærkevarer som værende obsessiv-kompulsiv. Disse egenskaber er dog ikke udtryk for et sandt tilfælde af obsessiv-kompulsiv sygdom. Ægte obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD) er langt mere lumsk end dette og kan ofte have en betydelig negativ effekt på en persons livskvalitet. Hvis du har mistanke om du måske har OCD, skal du lære at genkende symptomerne.

Instruktioner

Genkende symptomerne på obsessiv-kompulsiv sygdom

• Vær opmærksom på hyppigheden af din tilbagevendende tanker og graden af angst, de producerer. Hvis du har de samme gentagne tanker fem eller flere gange om dagen uden at være i stand til at kontrollere dem og føler en betydelig mængde af angst, når disse tanker opstår, dette er en stærk indikator for OCD.

• Lære, hvad der udgør en tvang. Et stort antal syge forsøg på at lindre angst produceret af deres tvangstanker ved at udføre rituelle fysiske handlinger i OCD. Disse handlinger er færdig med tanken om forebyggelse af uanset dårligt resultat er forestillet i besættelse. Hvis du udfører disse former for kompulsive ritualer, kunne du have OCD.

• Mærke, hvor lang tid du bruger hver dag udfører kompulsive ritualer. Hvis du bruger en time eller mere hver dag på din tvangshandlinger, er du tilbøjelige til at have reelt OCD.

• Spørg dig selv om dine tvangstanker og tvangshandlinger er rationel. De fleste mennesker med ægte OCD indse deres tvangstanker og tvangshandlinger er et produkt af deres egne sind og ikke rationel overhovedet. Dog føler de ikke stand til at stoppe dem på egen hånd.

• Indse, at hvis du hele tiden forsøger at skjule din tvangshandlinger fra andre, og hvis du føler din livskvalitet lidelse, du kunne meget vel have OCD.

Tips & advarsler

  • Kun en psykiater eller psykolog kan genkende symptomerne på OCD præcist nok til at give en lyd diagnose. Hvis du har symptomer, der gør du tror, du kan have OCD, er et besøg på en kvalificeret mental sundhedsprofessionel den eneste måde at bekræfte den.
  • Obsessiv-kompulsiv sygdom kan ofte bringe på følelser af depression, især når OCD er en langvarig tilstand, som har gået ubehandlet. Depression er normalt anlagt den ved følelse alene, unormal og ikke i kontrol af dine egne handlinger. Når OCD behandles korrekt, aftager disse følelser af depression normalt. Men hvis de ikke går væk, eller hvis de bliver værre, lad din terapeut vide med det samme.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com