Kost for sår i munden

07/19/2010 by admin

Der findes flere typer af sår i munden, som opstår, når den følsomme mund foring er beskadiget. Skaden kan være forårsaget af stress eller vira, varm mad, bidende indersiden af munden eller børste dine tænder for aggressivt. BBC sundhed bemærker, at i mere alvorlige tilfælde, sår i munden kan være et symptom på herpes, inflammatoriske tarm syndrom eller immune lidelser. De fleste munden sår (almindeligvis kendt som fordærve sår) typisk vare syv eller deromkring dage. Større opmærksomhed til din kost kan hjælpe lindre smerter og forkorte den helbredende tid.

Forebyggende at spise

Ifølge urter 2000, et websted, der fokuserer på holistisk sundhed, spiser en sund kost af grøntsager, frugt, fuldkorn, fisk, mælkeprodukter og magert kød til at forsyne kroppen med vitaminer og mineraler den har brug for at undgå og bekæmpe de infektioner, der forårsager nogle sår.

Mens du har et sår

Prøv en rensende kost for at rense dit system og lette smerter og varighed af sår i munden ved at undgå fedtet, stegt og krydret fødevarer. Følg en rensende kost juice, forskellige frugter og masser af grøntsager i to dage fra starten af et sår. Hvis din mund er for øm til at give dig til at spise de fleste fødevarer, prøv saftpresning frugter og grøntsager eller blande sunde smoothies. Vær opmærksom på at syre i citrus produkter sandsynligvis vil irritere såret.

Mangler

Mange mennesker, der lider af kronisk munden mavesår er ofte mangelfuld i jern, zink og vitamin B-12, siger urter 2000. Fødevarer, der er rige på B-12 og zink omfatter leveren, muslinger, oksekød, ost, æg og lam, mens bønner, spinat, tofu og broccoli er rige på jern. Ifølge Ayushveda, et online magasin, spise disse fødevarer og at tage kosttilskud efter behov hjælper kroppen kampen fremtidige sår og forkorter varigheden af nuværende sår.

Urter

Urter 2000 anbefaler, at mennesker med sår i munden supplere deres kost med en daglig vitamin A kapsel eller tillæg, samt 250mg af Vitamin E.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com