Hvordan er virus opdaget?

09/08/2011 by admin

Hvordan er virus opdaget?

Introduktion

En virus er en en cellulær mikroorganisme, som bruger strukturer af omkringliggende raske celler til at sprede en inficere en vært. Da en virus ikke har de nødvendige cellestrukturer til at replikere sig selv, skal det kapre strukturer af andre celler til at reproducere. Det gør det ved indsprøjtning dens DNA i en vært-cellen og bruger sin cellestruktur til at replikere og spredes. Uanset om det er den fælles influenza og kold virus, eller mere komplicerede vira som AIDS og Ebola, kan alle vira påvises på samme måde.

Symptomer

En af de første måder, at virus kan påvises er gennem de symptomer, de påfører deres vært. Læger kan bruge symptomer som hoste, hovedpine, smerter, følsomhed og kvalme, til at hjælpe med at bestemme hvilken en patient kan blive ramt af virus. Desværre, mange vira deler de samme symptomer. Når dette er tilfældet, er yderligere afprøvning påkrævet.

Spyt

En af de første forsøg, som læger henvende sig til for viral opdagelse er spyt test. Spyt test indebærer at tage en vatpind af slim fra næsen, hals eller mund, og ved hjælp af specialiserede lab udstyr til at søge prøven for antistoffer. Antistoffer er specifikke proteiner, der oprettes, når kroppen interagerer med og forsøger at bekæmpe et antigen, eller i dette tilfælde en virus. Da hver antistof er specifikke for en bestemt virus, kan lab specialisten bestemme præcis hvilke virus inficerer en patient af de antistoffer, der er produceret.

Blod

Selvom en spyt test er helt nøjagtig i detektere antistoffer, kan det tage op til en måned eller mere for antistoffer til at nå et højt nok niveau til at blive opdaget. For hurtigere viral detection kan en blodprøve være et særligt værdifuldt værktøj for medicinsk teknologer. Blodprøver ikke kun giver mulighed for påvisning af antistof, der tillader lab fagfolk til at lede efter den faktiske genetisk materiale af virus. Da virus hijacks raske celler i kroppen, efterlader det et spor af deres genetiske materiale (DNA eller RNA). Eftersom genetisk materiale er specifikke for hver virus, kan lægen bruge lab resultater til at foretage en specifik viral diagnose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com