Hvad er en atypisk unormal celleprøve?

02/24/2011 by admin

National Cancer Institute rapporter, at over 3,5 millioner amerikanske kvinde modtager en unormal celleprøve resultat hvert år. Atypiske celleprøve resultater tyder på unormale cellulære ændringer i livmoderhalsen. Årsag til disse ændringer kræver evaluering af din gynækolog.

Pap Smear

Pap smear registrerer celleforandringer i livmoderhalsen. Under en celleprøve indsamler din gynækolog et udsnit af celler fra mundingen af livmoderhalsen. Seksuelt aktive kvinder bør have en celleprøve hvert andet år, ifølge American Cancer Society.

Resultater

En unormal celleprøve resultatet med atypiske ændringer betyder, at der er ændringer i livmoderhalsen, som kan eller kan ikke blive til livmoderhalskræft. Det mest almindelige unormal celleprøve resultatet er atypiske planocellulære celler af ubestemte betydning (ASCUS).

Årsager

Human papillomavirus (HPV) er den hyppigste årsag til livmoderhalskræft, og kvinder, som modtager en abnorm pap resultatet med ASCUS bør testes for HPV. Andre årsager til en unormal celleprøve omfatter betændelse, graviditet og sjældent livmoderhalskræft.

Evaluering

Din læge vil udføre en Gentag celleprøve for at afgøre, om ændringerne løst på deres egne, i hvilket tilfælde ingen behandling er nødvendigt. Ingen ændring angiver yderligere evaluering, og en biopsi af livmoderhalsen kan udføres for at diagnosticere eller udelukke mulige livmoderhalskræft.

Forebyggelse

Blive vaccineret mod de former for HPV, der forårsager livmoderhalskræft. CDC anbefaler, at piger i alderen 11-14 får vaccinen, selv om en kvinde i alle aldre kan vælge for at tage den.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com