Bivirkninger af strålebehandling til hjernen

02/26/2011 by admin

Strålebehandling er en fælles behandling af flere typer af hjernetumorer og kræft, herunder metastaser, meningiomas, hypofyse adenomer og gliomer. Da strålebehandling fokuserer radioaktive energi på din hjerne til at dræbe tumorceller, kan det også forårsage skader eller uønskede virkninger.

Betydning

Sværhedsgraden af bivirkninger forårsaget af strålebehandling til hjernen varierer, afhængigt af hvor stort et område er ramt af kræft, hvilken styrke af stråling er nødvendig for at ødelægge tumorceller og del af hjernen, hvor cellerne findes, ifølge International RadioSurgery Association.

Typer af almindelige bivirkninger

Almindelige bivirkninger af strålebehandling til hjernen er magen til dem, der opleves af alle patienter, der modtager stråling, såsom hårtab, hud rødme, ømhed og kløe og træthed. Bivirkninger unikke til hjernen strålebehandlinger omfatter høreproblemer, appetitløshed, tør mund og synkebesvær.

Tidsramme

Nogle bivirkninger, som irritation på webstedet af stråling, udvikle inden for første par timer efter behandlingen, mens andre udvikler i dage eller uger, der følger. Det er muligt at føle træthed for måneder efter din hjerne stråling ender, og hårtab er undertiden permanent.

Risici

Der er et potentiale for permanent hukommelse eller taleproblemer forbundet med strålebehandling til hjernen, rapporterer International RadioSurgery Association. Der er også en risiko for et afkast på din hjernetumorer som følge af utilsigtede ødelæggelse af sunde celler under din hjerne strålebehandling, ifølge Mayo Clinic.

Overvejelser

At få masser af hvile og spise en sund, velafbalanceret kost hjælper med at minimere nogle af de bivirkninger af strålebehandling, ifølge American Cancer Society. Det er også vigtigt at beskytte din hovedbund fra solen hele din hjerne strålebehandling og for et år efter.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com