Hvad insekt har været brugt til at behandle skaldethed

03/08/2011 by admin

Hvad insekt har været brugt til at behandle skaldethed

Der er mange behandlinger, der har til formål at genoprette hår eller simpelthen stoppe hårtab. Disse spænder fra populære medikamenter som Rogaine til særlige kamme, der fremmes som genaktivering hårsække for hår udskiftning kirurgi. Selv om ikke længere i favør, var der engang en tid når endnu et insekt blev anset for at være en effektiv behandling for skaldethed.

Identifikation

Spansk flue eller blister beetle er mest almindeligt forekommende i det sydlige Frankrig og Spanien, selv om det kan findes i hele Vestasien og Sydeuropa. Det er en halv-tomme lang, lys grøn og bor på oliventræer og kaprifolium. En aktiv ingrediens i insekt er cantharadin.

Historie

Hippokrates, "Far of Medicine," arbejdet med spanske fluer som muligt medicin omkring 500 f.kr. i Grækenland. På trods af populær tro på det tidspunkt, hvor sygdomme er forårsaget af overtro, vrede guder eller onde ånder, troede Hippokrates de kunne spores til fysiske problemer i kroppen. Dette ledte ham til først at slibe op spansk flue i et forsøg på at behandle ødem (dengang kendt som vattersot)--en ophobning af væske under huden-- og amenoré--, når en kvinde i den fødedygtige alder ikke oplever en menstruationscyklus.

Betydning

Cantharadin er ætsende, så når den anvendes til nogen del af kroppen, det forårsager irritation. Dette var Hippokrates håb i tilfælde han behandlet: at ved at anvende jorden insekt, væske vil blive løsnet fra huden eller menstruationscyklus ville blive tvunget tilbage til at være.

Faktisk ved moderne medicin nu, at cantharidin er giftigt for både mennesker og dyr. Det kan forårsage mave-irritation, opkastning og endda døden. Det bruges nu næsten udelukkende af dyrlæger som svidende agent og counterirritant.

Bruger

I århundrederne efter Hippokrates, blev cantharadin brugt til at behandle gigt, gigt og mange andre lidelser. Det har været brugt til at behandle forstoppelse, som en kærlighed potion og som et elskovsmiddel.

I 1800-tallet, mange "mirakelkure" blev solgt til behandling af stort set alt, hvad der fattedes du. En, kendt som Barry's Tricopherous, lovede at regrow hår på skaldede hoveder. Det foregik for 97 procent alkohol, 1,5. procent castor olie og 1 procent cantharadin. I denne eliksir såvel som andre produkter i hele århundredet, var cantharadin placeret direkte på hovedbunden for at producere blærer, også kendt som vestication. Ideen var at de blærer ville samle blod på hovedbunden, giver døde eller døende hår follikler med mere næring og dermed føre til mere vækst. I stedet, det meste bare forårsaget smerte.

Ironi

Hippokrates, der kæmpede med skaldethed, selv, forsøgte i sidste ende spansk flue i en blanding med peberrod, pigeon ekskrementer og andre krydderier. Han gned løsningen på hovedet--uden held. Som vi ved nu, er cantharadin faktisk giftigt for mennesker, dermed sætte manden der startede moderne medicin i fare for at overtræde sin egen ed første gør ingen skade.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com