Neuropati prognose

09/03/2012 by admin

Der er mere end 100 forskellige typer af neuropati, hver med sit eget sæt af symptomer og prognosen. Prognosen afhænger ofte af typerne af nerve påvirket, og om årsagen er arvet eller erhvervet.

Typer af nerver

Typer af nerver omfatter sensoriske nerver (nerver, der bærer fornemmelser), motor nerver (nerver, der styrer musklerne) og autonome nerver (nerver, der bærer oplysninger til organer og kirtler).

Mulige årsager

Der er mange mulige årsager til neuropati, og i nogle tilfælde årsagen ikke kan identificeres. Eksempler på årsager omfatter arvelige lidelser, systemiske sygdomme som diabetes, infektionssygdomme som AIDS og eksponering for giftige stoffer. Neuropati kan også være forårsaget af traumer eller en fysisk skade på en nerve.

Overvejelser

Hurtig diagnosticering og behandling af den underliggende årsag kan reducere risikoen for permanent nerveskade. For eksempel, hvis neuropati er forårsaget af diabetes, kan kontrollere blodsukker reducere symptomerne og forbedre prognose. Ligeledes, hvis neuropati er forårsaget af alkoholmisbrug, reducere indtagelse af alkohol kan føre til forbedring.

Behandling

Behandlingen indebærer at identificere den underliggende årsag og fjerne det, kontrollerende symptomer og arbejder i retning af egenomsorg og uafhængighed. Du skal muligvis fysioterapi, ergoterapi eller ortopædisk bistand. Medicin kan ordineres for at kontrollere smerter.

Prognose

Prognosen for neuropati afhænger i vid udstrækning årsagen. De fleste arvelige neuropatier kan ikke helbredes. Hvis en medicinsk tilstand kan identificeres og behandles, kan prognosen være fremragende. I nogle tilfælde, kan nerveskader være permanent, selv med passende behandling af årsagen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com