Spinal kræft symptomer

04/03/2012 by admin

Spinal kræft symptomer

Selvom det er muligt for en svulst på rygsøjlen at blive til kræft, er de fleste spinal kræfttilfælde metastatisk, hvilket betyder kræft stammer fra en anden del af kroppen og spredning til rygsøjlen. Når kræft spreder eller stammer i denne region, det normalt påvirker en eller flere af ryghvirvler, men kan også forårsage nogle komprimering i rygsøjlen. Hvis en person udvikler spinal kræft, enten primære eller sekundære, han lider af forskellige symptomer på sygdommen.

Smerter

Af alle spinal kræft symptomerne er smerter den mest udbredte. Denne smerte er enten lokaliseret til ryggen eller spredt ud i lemmerne. Dens udvikling afhænger udelukkende af placeringen af den unormale vækst. Hvis kræft forårsager en lille mængde af rødme og irritation, forbliver smerten normalt inden for ryggen. Hvis kræften lægger pres på nerver, diffunderer smerter ud i den tilknyttede led. Uanset kilden til smerte forårsager spinal kræft mere kronisk og vedvarende ubehag, der forværres med anvendelse.

Svaghed

Hvis kræften lægger nok Tryk på nerverne, vil en person lider af svaghed. Dette er hovedsagelig på grund af forstyrrelser i impuls fra rygsøjlen. Hvis kræft om en stor betændelse i ryggen, er hjernen ikke længere korrekt kommunikere med ben, forårsager svaghed. Når denne meddelelse er afbrudt, kan en person finde det vanskeligt at gå, bære, nå eller forstå.

Følsomhed

Kræft i rygsøjlen kan påvirke fornemmelsen af berøring. Da rygmarven er epicentret for nerver, kan enhver betændelse eller pres lagt på dette område resultere i en reduktion af sensation. Objekter kan ikke længere føler sig så varmt eller koldt at røre. Pauser og sår kan ikke længere fremkalde den samme smertefuld reaktion. Svarende til hjernens evne til at kommunikere med arme og ben, arme og ben bliver afskåret fuldstændig kommunikere med hjernen.

Inkontinens

Spinal kræft kan også medføre inkontinens. Dette symptom er nok så lig svaghed, som pres er placeret på visse nerver i rygsøjlen, der er ansvarlige for både blære og tarm funktion. Hvis impulserne er afbrudt, kan det forårsage en person til at miste kontrollen over deres blære, tarm eller begge dele.

Lammelse

Som spinal kræft fremskridt, kan en person lide af lammelse. Afhængigt af sværhedsgraden af kræft, kan lammelsen være isoleret til en legemsdel eller ud til alle fire. Størrelsen og placeringen af væksten dikterer mængden af lammelse, eftersom at kræften kan komme til det punkt hvor nerverne er tilsyneladende afskåret eller en læsion er dannet på nerven i sig selv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com