Om forstuvning

10/13/2011 by admin

En forstuvning er en skade på ledbånd, muskler tillægger knoglerne. Ledbånd er placeret på hver joint i kroppen. En forstuvning opstår, når ligament forlænges ud over dens kapacitet. En forstuvning kan påvirke ethvert ledbånd i kroppen.

Betydning

Forstå en forstuvning er vigtigt, så du kan få den rette pleje skade. Det er også gavnligt at lære hvordan man kan forhindre en forstuvning ved hjælp af beskyttelsesudstyr, når de deltager i risikofyldte aktiviteter såsom kontakt sport. Lære at identificere de forskellige typer af forstuvninger af mekanisme af skaden og dens symptomer vil hjælpe dig til at forstå alvoren af forstuvning. Denne information er afgørende betydning for hvordan man skal behandle forstuvning.

Typer

Der er fire typer eller grader af en forstuvning. En første grads forstuvning er en mindre ledbåndsskade, der forårsager mindre smerter og nogen hævelse. En andengrads forstuvning angiver mindre tåre i et ligament, som vil forårsage moderat, lokaliseret smerte og hævelse. En tredje grad forstuvning er beskrevet som en komplet ruptur af et ledbånd, og forårsager alvorlige smerter og hævelse. En fjerde-graders forstuvning er en ligament komplet adskillelse fra knoglerne, forårsager alvorlige smerter og hævelse til de omkringliggende områder. Denne type af forstuvning vil kræve kirurgi til at reparere.

Tidsramme

Den tid, det tager en forstuvning at helbrede afhænger af mange faktorer. Disse faktorer omfatter graden og placeringen af forstuvning, metode til behandling af skaden og den generelle sundhed på personen. En mindre forstuvning i et område, der kan holdes i fuldstændig hvile (som en finger eller håndled) vil helbrede sig selv inden for et par uger. En mere alvorlig tredje grad forstuvning af anklen eller knæet vil tage flere uger eller endda måneder til helt helbrede. Fjerde-graders forstuvninger, der er behandlet med kirurgi vil tage måneder at heles. Ældre patienter og patienter, der er i dårlig samlede sundhed vil også tage længere tid at helbrede, uanset graden af forstuvning. De mere alvorlige tredje og fjerde grad forstuvninger kræver også uger eller måneder af fysioterapi, før Lidende vender tilbage til normal.

Identifikation

Forstuvninger kan identificeres ved hjælp af tegn og symptomer de nuværende, efter at muligheden for en knoglebrud er afkræftet via en simpel X-ray. Forstuvninger er identificeret først ved mekanismen af skade. Var der en ulykke eller skade, som forårsagede symptomerne? Symptomer omfatter lokaliseret smerte og hævelse. Graden af smerte og hævelse er direkte relateret til graden af forstuvning. Atleter, der lider vride og hyperekstension af leddene almindeligt forstuvning ledbånd i fælles. Sværhedsgraden af en forstuvning (og en endelig identifikation af det) kan kun diagnosticeres via en metode til diagnostisk undersøgelse kaldet Magnetic Resonance Imaging (MR).

Forebyggelse/løsning

Helt forhindre forstuvninger er ikke en nem opgave. Muligheden for forstuvninger findes i hverdagen, når en person er mobile. De fleste af disse forstuvninger er forårsaget af simpel ulykker, ligesom vride en ankel når walking, glide ned af en kantsten eller faldende. For at forhindre forstuvninger, når de deltager i risikofyldte aktiviteter som sport eller motion, skal du dog bruge værnemidler som wraps og benskinner. Specialiseret udstyr designet til den enkelte sport bør altid være ansat til at forhindre forstuvninger.

Healing en forstuvning afhænger samlede resten af skadet ligament (det også forhindrer yderligere skade). Ambulant hjælpemidler som kørestole, krykker, seler og Stokke bruges altid under helingsprocessen af en forstuvning. Mere alvorlige forstuvninger vil kræve fysisk terapi, efter den indledende helingsprocessen er afsluttet, for at forhindre ligament fra kontraherende under helingsprocessen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com