Knuse syndrom protokol

06/23/2012 by admin

Knuse syndrom protokol

Knuse syndrom er en medicinsk tilstand, der opstår, når væsentlige dele af kroppen udsættes for knusning kraft for en længere periode. Stort antal crush syndrom tilfælde ses ofte efter alvorlige jordskælv, når folk er fanget under faldende murbrokker og nogle gange nødt til at vente flere timer for redning. De mest alvorlige komplikationer af crush syndrom skyldes død i stort tal af muskelceller og frigivelse af indholdet af disse celler i blodet. Knuse syndrom protokollen er et sæt af behandlinger i høj grad sigter mod at minimere disse komplikationer.

Patologi af Crush syndrom

Mens nogle muskelceller er bristet af det faktiske pres af den knusende traumer, kommer den mest destruktive aspekt af crush syndrom fra afbrydelse af blodgennemstrømningen. Når muskelceller er berøvet af blod, de til sidst dør og frigive deres indhold til det omkringliggende væv (rhabdomyolyse). De farligste muskel celleindhold er protein myoglobin og mineralet kalium. Når omløb er genoprettet til det omgivende væv, myoglobin og kalium spredt over i blodbanen og kan forårsage alvorlige problemer.

Konsekvenser af Crush syndrom

Det farligste ved crush syndrom er forøgelsen af kalium i blodet (Hyperkaliæmi). Høje niveauer af kalium kan forstyrre elektriske overledning i hjertet og potentielt få det til at holde op med at slå. De høje niveauer af myoglobin i blodet kan forårsage skader på nyrerne, da de er ansvarlige for filtrering overskydende proteiner fra blodet. Knuse syndrom protokollen er udviklet til at minimere disse farer.

Segment syndrom

Segment syndrom er en meget alvorlig tilstand, som kan forekomme som en del af crush syndrom. Segment syndrom opstår, når der er så meget hævelse i et lukket rum af et lem at blod kan hverken komme ind eller forlade. Tryk bygger hurtigt op inde i rummet og udbredt ødelæggelse af væv opstår. Ubehandlet segment syndrom resulterer normalt i behovet for lemmer amputation.

Første Responder protokol

Første responder protokol for crush syndrom er på mange måder ligner den for andre typer af traumer. De første prioriteter er stadig at sikre, at der er tilstrækkelig åndedræt og blodtryk. Knuse syndrom protokollen lægger ekstra vægt på IV hydrering til at hjælpe med at sænke niveauet af kalium i blodet og mindske nyrerne filtrering arbejde. Tourniquets er normalt anvendes til berørte lemmer til at reducere risikoen for segment syndrom. Der er også øget overvågning for rytme problemer i hjertet.

Hospital protokol

Hospital protokol for crush syndrom er på nogle måder en fortsættelse af den første responder protokol. Der lægges vægt på aggressive hydrering til aflastning på nyrerne, og natriumbikarbonat anvendes intravenøst for at beskytte nyrerne. Hvis nyrerne viser tegn på mangel, kan det være nødvendigt at ty til dialyse at fjerne myoglobin fra blodet. Omhyggelig overvågning for segment syndrom er væsentlige, og kirurgi til at aflaste skal udføres straks, hvis det udvikler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com